Marmeladă de prune

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 10 Oct 2012 | 4074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune,
  • 500 g zahăr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmeladă de prune:

Spălăm prunele.  Se curăță de coajă, o operațiune care sincer durează mult în prima variantă.

Varianta I

Pentru a se curăța mai ușor se opăresc câteva secunde în apă clocotită, după care se scot într-o oală cu apă rece.  

Varianta II

Se dau prin mașina de roșii (nu avem semințe, dar coajă avem :) Este cea mai rapidă variantă de eliminare a cojii. 

Prunele curățate se pun într-o cratiță smălțuită împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic până se topește tot zahărul, apoi se dă focul iute și se amestecă mereu cu o lingură de lemn, ca să nu se prindă. Se încearcă dacă este gata, dacă punem o lingură de marmeladă pe o farfurie și nu lasă zeamă de jur împrejur, atunci înseamnă că este legată. Se oprește focul și se lasă un pic să-și tragă sufletul, după care se pune călduță în borcane. Se închid borcanele cu capace și pentru o bună etanșare punem și fierbem borcanele în bain-marie. Se vor lăsa să se răcească în apă. A doua zi se scot, se șterg, se pun etichete :) (punem etichete să nu le încurcăm cu marmelada de caise sau piersici) și se pun în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmeladă de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Marmelada de portocale