Dupa ce am facut siropul de catina, mi-au mai ramas ceva fructe pe care am vrut sa le transform in dulceata. Am tot cautat pe net dar nu am gasit nimic clar...doar informatia ca se poate face si dulceata si gem din catina dar ...nimeni nu a si incercat, sau cel putin eu inca nu am gasit persoana respectiva ! Asa ca am decis sa fac dulceata de catina cu gel fix. M-am gandit ca se face repede si nu o supun prea mult tratamentului termic. Daca cineva stie ca se face altfel... astept sa-mi comunice .... ca sa stiu si eu daca am facut bine sau nu! Oricum, dulceata a iesit foarte buna astfel pregatita si cred ca am sa mai fac si alta data! ;)
Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert.
Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar, zeama de lamaie , zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba din nou se mai lasa 5 minute si se opreste focul.
Se pune fierbinte in borcanele spalate , sterilizate si uscate.