Un gem pe care-l putem folosi, dimineata la micul dejun sau la pranz, ca sos pentru fripturi. Se spune despre macese, ca ele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat lamaile.
Spalam macesele bine pana nu mai au puf, apoi le punem intr-o oala, adaugam apa, atat cat sa le acopere si le lasam la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub capac. Scoatem macesele intr-o sita fina si ajutandu-ne de o lingura, le frecam de sita, pastrand doar pasta ce se formeaza, iar restul se arunca.
Intr-o cratita, punem apa, pasta de macese si zaharul si dam totul la fiert pentru inca 1h, pana amestecul este bine legat.
Turnam gemul in borcanele dinainte spalate si sterilizate, punem capacele si le bagam in paturi, la caldura pana a doua zi cand le etichetam si le asezam pe raft, in camara.
Pofta buna!