E vremea rosiilor si cum e caldura mare afara mi s-a facut o pofta de o ciorba acrisoara, a iesit atata de buna ca am venit sa impartasesc cu voi ideea .
Pentru Reteta de ciorba acrisoara cu rosii si varza sunt necesare urmatoarele ingrediente: varza, rosii, pasta rosii, ceapa, usturoi, dovlecel, cartofi, ardei, morcovi, afumatura.
Iata cum se prepara Reteta de ciorba acrisoara cu rosii si varza
Intr-o oala am calit ceapa cu usturoiul cu putin ulei de masline si am adaugat morcovul taiat cubulete si ardeiul gras rosu. Dupa ce s-a rumenit putin, am turnat apa.
Pregatim restul legumelor: taiem marunt varza, dovlecelul cubulete, la fel si cartofii si le adaugam in oala. La fel procedam si cu rosiile, le taiem cubulete. E important sa fie bine coapte. Se pot pune si din conserva. Adaugam in oala cu legume si punem pasta de rosii.
Puteti folosi putina afumatura, eu am avut carnati afumat, adaugam o crenguta de cimbru. Mi-ar fi placut marar, dar nu am avut, dar a iesit foarte buna si cu cimbru.
Lasam sa fiarba la foc mare pana toate sunt bine fierte. Servim cand e putin mai rece.