Sunt facute de mama mea si sunt atat de buneeee, mai ales calde, proaspat scoase din cuptor. Ca si gustare sau la servici sunt excelente.
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Pt. finisare:
Cantitatile nu le-am trecut pt ca e in functie de cat doriti sa faceti.
Se face o maia din drojdie, apa, un pic de zahar si putina faina. Intr-un vas larg se cerne faina, se face o gaura in mijloc, pe margini se pune sarea iar in mijloc maiaua. Se incepe framantatul din mijloc spre exterior adaugand si apa calduta. Se framanta cu mana pana se dezlipeste de pe margini si nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit cel putin o ora.
Intre timp varza se taie fideluta, se pune sare pe ea si se lasa putin la inmuiat. Se stoarce bine de apa (varza asta noua lasa foarte multa apa) si se pune intr-o cratita cu ulei la calit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se ia jos de pe foc si se lasa la racit.
Branza de oaie se amesteca bine cu ouale, se mai adauga sare dupa gust si se pune deoparte.
Dupa ce a crescut aluatul se ia o parte din el si se intinde pe masa de lucru unsa in prealabil cu ulei. Dimensiunea sa fie mai mare decat cea a tavii. Se pune pe mijloc umplutura si se aduc capetele deasupra pana la mijloc (ca un plic).
Se unge deasupra cu ou batut si se pune in tava in care s-a pus inainte frunza de varza.
Se da la cuptor pt 30 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa in tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie.
Pofta buna!
1
Ca si umplutura se mai poate folosi si ceapa sau prune.