Dovleac umplut

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2013 | 5628 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar rețeta Adniei;) Dar mi-am dat seama că-mi lipsea ingredientul secundar, carnea tocată:) Așa că am umplut dovleacul cu ce am avut prin frigider;)

 

INGREDIENTE

  • dovleac 1 bucată de cca. 1000 g,
  • amestec de legume ( morcovi, mazăre, fasole verde, ardei kapia roșu, ardei gras galben, sparanghel, muguri de fasole, muguri de bambus) cca. 300 g,
  • sare aromată Panacris (vezi rețeta aici:http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html ),
  • piper proaspăt măcinat,
  • unt cu aromă de usturoi cca. 30 g,
  • brânză de burduf cca. 50 g,
  • brânză de capră pentru toping cca. 50 g.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac umplut:

Dovleacul se spală, apoi se taie în două, se curăță de semințe și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu.  După ce s-a copt, se scoate miezul, atenție, se curăță ușor, ca să nu se rupă coaja,  și se  combină cu amestecul de legume, untul cu aromă de usturoi, brânza de burduf, sare aromată Panacris (http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html) și piper. Se umplu cojile de dovleac cu acest amestec, se presară brânză de capră rasă și se dau la copt, cca. 25 de minute în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la foc mediu.  Spor și poftă bună! ;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la cuptor