Patison (dovlecel steluta) umplut

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2016 | 6520 vizualizari

 

O premiera pentru mine acest dovlecel. L-am cules proaspat direct de la o ferma.
Un fruct delicios si etonant..
Denumire lui  populara este: dovleac, patison, tartacuta stelata.
Patisonul galben, pentru umplut sau copt are un gust asemanator cu anghinarea.
Fructele se recolteaza cat sunt tinere, fiind mai gustosi si cu mai putine seminte.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/patison-dovlecel-steluta-umplut.html

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei steluta galbeni
  • 250 g carne de porc tocata
  • 150 g carne de vită tocată
  • 2 cepe mici
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • boia de ardei
  • 3-4 linguri de brânză rasă
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patison (dovlecel steluta) umplut:

Dovleceii se pun la fiert intregi într-un vas mare plin cu apă clocotită cu un pic de sare.

Se fierb timp de 15 minute (se verifica fierberea lor cu o lama de cuțit).

Se scot și se lasa sa se raceasca.

Se taie capacul și se scot semințele. Cu o lingura se colecteaza cat mai mult din pulpa cu grija.

Pulpa colectata se toaca marunt si se rezerva.

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.

Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se pun la prajit în uleiul de masline, apoi se adaugă ardeiul roșu tăiat bucatele si carnea tocata.

Se amestecă bine pentru a avea o compoziție uniformă.

Puneti boia de ardei, pulpa rezervata, sare și piper.

Se adaugă pasta de tomate, 10 cl de apă și se amestecă. Gatiti la foc potrivit timp de 10 minute.

Umpleti dovleceii steluta cu umplutura, acoperitii cu capacurile și se dau la cuptor timp de 40 de minute.

Mi-a ramas un pic de umplutura si am umplut si un mic dovlecel rotund verde.

15 minute înainte de a-i scoate din cuptor, se pune un pic de brânză rasa deasupra.

Serviti-i fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patison (dovlecel steluta) umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

miki_a 1

23.09.2016, 20:34

Imi ploua in gura!!!

Rahela Velicu 1

27.09.2016, 11:20

delicios!

mihaelar63 1

29.09.2016, 23:15

Catalina , trebuia sa vii sal culegi de la mine . Si eu am avut in gradina .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umplut