Double chocolate muffins

de JustLoveCookin in Dulciuri, 3 Feb 2011 | 5803 vizualizari

 

Aceste briose pufoase si ciocolatoase sunt un super remediu impotriva starii de plictiseala si depresie pe care ne-o ofera vremea mohorata. Atunci cand ploua, sau e innourat, sau ninge si nu vezi soarele cu zilele, alaturi de o cafea sau un ceai fierbinte, my double chocolate muffins sunt lucrul potrivit,la momentul potrivit. Minunat de ciocolatoase si delicioase, va vor binedispune si indulci ziua. Pentru a nu exagera, cel mai bine e sa le impartim cu prietenii sau vecinii. Eu asa fac, si sunt sigura ca nu imi raman in casa, sa ma provoace atunci cand nu trebuie. Si in plus, facand gesturi dragute si din suflet, veti fi rasplatiti cu aceeasi moneda. Zambeste si ti se va zambi, filozofia mea de viata…

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina 000,
  • 230 g zahar,
  • 4 linguri cacao ,
  • 2 lingurite praf de copt ,
  • 3 oua ,
  • 140 ml ulei (2 cescute mici ) ,
  • 150 ml lapte ,
  • un praf de sare ,
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat,
  • 100 g ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Double chocolate muffins:

Preincalzim cuptorul la 180 °. Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele uscate,deci : faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, praful de sare. Este esential sa avem in bucatarie o sita. Aerisirea fainii este foarte importanta pentru o dospire corecta. Cernem totul, va ramane doar putin zahar cu granulele mai mari pe care il punem peste faina. In alt castron amestecam ouale cu laptele , uleiul si esenta de vanilie.Batem cu o furculita.Daca ati citit articolul de mai sus, acum stiti ca e total interzis amestecatul cu mixerul. Taiem ciocolata in bucatele mici, cu ajutorul unui cutit. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam cu o lingura, de cca 12-15 ori, nu mai mult de 30 de secunde, atat cat sa nu mai ramana urme de faina neincorporata. Punem ciocolata si mai amestecam de 2-3 ori. Punem hartiutele in forma de muffins, sau o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Cu o lingura, umplem 3/4 formele si dam la cuptorul de-acum incins, timp de cca 20 minute. Enjoy !

Daca ti-a placut reteta noastra "Double chocolate muffins" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu nuca si ciocolata