cand iti vine pofta de dulce si nu ai nimic in plan...deschizi frigiderul sau camara, sau ce mai vrei...dai o ocheada...gasesti niste maruntisuri aparent nefolositoare...si....incepi sa improvizezi....ceva tot iese pana la urma....
mai inatai am facut budinca cu laptele si am dat la racit.
untul la temp camerei se freaca cu zaharul pudra fff bine apoi se amesteca cu budinca racita bine.
frisca se bate f tare si se adauga 3 parti din ea in crema.
se prepara cafeaua. din crema se ia un sfert si s elasa la frigider, la fel si sfertul de frisca.
se ia o tava sau un platou si seincepe montarea biscuitilor. se dau prin cafea sa se insiropeze...dar numai o sec ca se vor topi de-a dreptul( eu fol biscuiti petit beure). se ia un biscuite insiropat, se pune crema peste el, apooi un altul si tot asa pana se pun cate patru biscuiti. se fac asa prajiturele pabna se termina crema apoi se dau la rece cel putin o ora, ca sa se inatreasca crema si sa se paota glazura.
eu aveam si niste piscoturi si am facut si un mimitortulet sin piscoturi cu crema....
glazura se face din ciocolata topita cu 50 ml frisca si o lg de unt. cand e racorita cat sapoti baga degetele in ea, scoti biscuitii de la rece si cu mana ii tavalesti prin glazura apoi ii dai din nou la frigider sa se inatreasca glazura bine..
tortuletul de piscoturi la fel l-am glazurat si l-am dat la frigider. se orneaza apoi desertul dupa plac...cu crema ramasa si frisca ramasa.