Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata

de adasev12 in Dulciuri, 2 Mar 2011 | 4999 vizualizari

 

cand iti vine pofta de dulce si nu ai nimic in plan...deschizi frigiderul sau camara, sau ce mai vrei...dai o ocheada...gasesti niste maruntisuri aparent nefolositoare...si....incepi sa improvizezi....ceva tot iese pana la urma....

 

INGREDIENTE

  • biscuiti
  • cateva piscoturi uitate printre rafturi
  • 200 ml frisca lichida+50 ml
  • 100 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 budinca de ce-o fi( eu am avut caramel)
  • 350 ml lapte
  • o canita de cafea ness
  • 1 ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata:

mai inatai am facut budinca cu laptele si am dat la racit.

untul la temp camerei se freaca cu zaharul pudra fff bine  apoi se amesteca cu budinca racita bine.

frisca se bate f tare si se adauga 3 parti din ea in crema.

se prepara cafeaua. din crema se ia un sfert si s elasa la frigider, la fel si sfertul de frisca.

se ia o tava sau un platou si seincepe montarea biscuitilor. se dau prin cafea sa se insiropeze...dar numai o sec ca se vor topi de-a dreptul( eu fol biscuiti petit beure). se ia un biscuite insiropat, se pune crema peste el, apooi un altul si tot asa pana se pun cate patru biscuiti. se fac asa prajiturele pabna se termina crema apoi se dau la rece cel putin o ora, ca sa se inatreasca crema si sa se paota glazura.

eu aveam si niste piscoturi si am facut si un mimitortulet sin piscoturi cu crema....

glazura se face din ciocolata topita cu 50 ml frisca si o lg de unt. cand e racorita cat sapoti baga degetele in ea, scoti biscuitii de la rece si cu mana ii tavalesti prin glazura apoi ii dai din nou la frigider sa se inatreasca glazura bine..

tortuletul de piscoturi la fel l-am glazurat si l-am dat la frigider. se orneaza apoi desertul dupa plac...cu crema ramasa si frisca ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti cremosi in ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

liana_geicu 1

04.03.2011, 20:19

O idee foarte buna si cred ca sunt si bune prajiturile! Si eu am niste biscuiti cu care nu stiam ce sa fac......acum stiu: o sa ii transform intr-o prajitura!

adasev12 1

05.03.2011, 11:56

liana....

adry88 1

11.06.2011, 17:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher