Dorada in crusta de sare

de Panacris in Peste, 1 Ian 2022 | 5091 vizualizari

 

Un nou an o nouă rețetă. Am vrut să fie cât mai simplu și cât mai sănătos.
De când am aflat metoda cu crustă de sare, am tot vrut să o testez.
Uite că la început de 2022, am preparat și savurat.
Recunosc m-a inspirat un pic și de la prietena @Iuliana,  https://bucate-aromate.ro/2020/11/peste-in-crusta-de-sare/.
Sigur o să vă placă acest mod de preparare, care e simplu, sănătos și ieftinnn 😉
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Doradă 2 bucăți,
  • Sare grunjoasă cca. 2000 g,
  • Albuș de ou 4 bucăți,
  • Cimbrișor,
  • Lămâie 1 bucată.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in crusta de sare:

Peștele se curăță de intestine, dacă este cazul. Atenție, lăsați solzii pe el, nu-i nevoie să-i curățați, vor face o barieră bună între stratul de sare și carnea peștelui.

 Eu am avut doradă eviscerată și curățată, așa că am depășit mare problemă 😉

Lămâia se feliază. În burta peștelui se pun felii de lămâie și firișoare de cimbrișor.

Pentru crustă:

Albușul de ou se bate energic, apoi se adaugă peste sare împreună cu cimbrișorul mărunțit (puteți folosi orice ierburi vă plac!) și se amestecă ușor până ce se omogenizează și se obține un material dens, bunde zidit peștele.

Pe tavă măricică se pune hârtie de copt, un strat din crusta de sare, cam de dimensiunea peștelui.

Se așază peștele pe stratul de sare și apoi se acoperă, cu restul din amestecul de sare, astfel încât să-l acopere integral.

Se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade, până ce crusta prinde  culoarea specific coptului.

Se oprește focul, se mai lasă cca. 5 minute peștele în crustă, apoi se desface (Atenție, eu l-am lăsat mai multișor și a trebuit să intervin cu toporașul de bucătărie, așa că desfaceți crusta cât încă e caldă, dar tot așa, atenție la aburul fierbinte ce iese de sub crustă!).

Peștele nu va fi sărat, își ia sare câtă are nevoie, dar da, pielea lui vai fi foarte sărată.

Peștele se servește cu garnitura preferată.

Spor și poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dorada la cuptor pe pat de legume