Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

de simona72 in Prajituri, 30 Dec 2014 | 6938 vizualizari

 

In principiu este aceeasi prajitura de Dobos pe care am mai facut-o si care este preluata de la Timea. Pentru ca ne-a placut asa de mult, m-am gandit sa o repet, dar sa aduc cateva modificari in folosirea ingredientelor.

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 120 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 50 gr rama mit butter
  • pentru crema:
  • 3 oua
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 250 gr rama mit butter
  • 150 gr ciocolata 40 %cacao
  • 2 linguri cacao neagra olandeza
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura unt
  • pentru caramel:
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca apa
  • 1 anason stelat
  • 3-4 cuisoare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos cu vanilie si Rama mit Butter:

Pentru foi: mixam albusuril;e cu praful de sare pentru 1 minut, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Topim rama mit butter la microunde, adaugam galbenusurile si amestecam. Adaugam amestecul de galbenusuri la bezea, iar la final adaugam faina amestecand usor cu o spatula. Pregatim cele doua tavi mari ale aragazului cu hartie de copt si punem in tavi aluatul pentru foi. Le coacem la 180 grade pentru 13-15 minute, pana sunt rumene deasupra.

Pentru crema: amestecam ouale cu zaharul pudra si semintele de la pastaia de vanilie. Le punem pe baie de aburi si amestecam cu un tel tip para pana la topirea zaharului. Le dam deoparte si mixam ouale. Topim ciocolata impreuna cu lingura de unt tot pe baie de aburi. Adaugam treptat ciocolata topita la ouale mixate. Rama mit butter de la temperatura camerei o mixam impreuna cu cacaua si cele 2 linguri de zahar pudra. Adaugam treptat la rama mixata amestecul de oua cu ciocolata. Dam crema la frigider pentru 30 minute.

Pentru caramel: punem intr-un ibric toate ingredientele. Cand apa a scazut considerabil scoatem mirodeniile si lasam pe foc pana apa scade considerabil si se formeaza caramelul.

Pentru asamblare: fiecare foaie se taie in trei parti egale. astfel ne rezulta 6 foi. Oprim o foaie care este mai aratoasa pentru ornat. Punem pe un platou prima foaie, apoi o parte din crema si continuam sa suprapunem foile si crema pana terminam cele 5 foi, dar sa avem grija sa ne ramana crema sa imbracam prajitura in crema. Foaia ramasa o impartim in doua, pe fiecare parte trasam dungi sa stim cum sa taiem cele 16 bucati care vor fi puse deasupra. Turnam caramelul cald peste cele doua foi, iar cu cutitul trecut prin unt taiem cele 16 bucati. Imbracam prajitura in crema, facem 16 moate mici de o parte si de alta a tortului, iar pe moate vom monta cele 16 felii caramel.Dam prajitura la frigider pt cateva ore. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

zaharul cu aroma de vanilie se obtine in casa astfel: se rasneste zaharul tos si se amesteca intr-o cutie metalica cu pastaile de vanile de la care am folosit semintele

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos cu vanilie si Rama mit Butter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

31.12.2014, 10:43

Delicios!

mirela0911 1

31.12.2014, 11:36

Ce bine arata!

Rocsi 1

01.01.2015, 20:31

Mmmm, as vrea sa il degust!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Dobos,,