Desert tort magic cu mere, de post

de Rocsi in Dulciuri, 2 Apr 2022 | 6112 vizualizari

 

De cand am vazut aceasta reteta la Gina (multumesc mult pentru reteta aceasta minunata) mi-a placut foarte mult! Ieri am pregatit si eu reteta, ca tot trebuie sa terminam merele cumparate pentru iarna. Sotul tot statea pe langa mine sa vada ce fac si tot ma intreba de aluat, iar eu ii arat compozitia. El: pai pui asa faina uscata? I-am zis ca voi face o magie si va iesi ceva minunat. Nu m-am inselat, este super delicios, aromat si fraged de numa, numa! Nu se face absolut deloc greu, trebuie doar putina atentie cand faceti straturile, sa nu amestecati umplutura cu compozitia uscata. Intra pe lista mea de favorite si am sa il pregatesc des de acum! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat, forma de 23 cm:
    • 220 gr faina
    • 220 gr gris
    • 70 gr indulcitor pulbere (sau 70 gr zahar)
    • 1 lingurita indulcitor vanilie (sau un plic zahar vanilat)
    • 1 praf de copt
    • 1 lingura coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Pentru umplutura de mere:
    • 9 mere mari
    • 130 gr indulcitor gold (sau 130 gr zahar brun, de cocos sau normal)
    • zeama de la o lamaie mica
    • 90 ml ulei
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • indulcitor pudra (sau zahar pudra) pentru pudrat deasupra
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort magic cu mere, de post:

Blatul:
Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare.

Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod egal.

Lasati deoparte.

Umplutura de mere: Spalati merele si le curati de coaja. Le dati pe razatoarea mare intr-un bol. Adaugati zeama de lamaie si amestecati. Puneti indulcitorul, uleiul, scortisoara si amestecati bine. Impariti compozitia in 4 parti egale. Tapetati pe fund cu hartie de copt, o tava rotunda de 23 cm (nu este obligatoriu, dar eu am o tava cu o mica bordura si ca sa scot usor tortul, am optat pentru a pune hartie). Turnati prima parte de blat, o nivelati, apoi asezati prima parte de mere, dar o puneti cu lingurita din loc in loc si nivelati usor, ca sa nu amestece umplutura cu compozitia uscata. Puneti iar compozitie de blat, iar mere si tot asa, ultima parte fiind de blat. Introduceti tortul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 50 de minute. Faceti testul cu o scobitoare, sa vedeti daca este copt. Il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il pudrati cu indulcitor pudra, apoi taiati si serviti.

Se va topi in gura, o sa vedeti! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort magic cu mere, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert - Strudele de post cu mere