Craciun Fericit !
Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la 22 cm si l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat faina, cacao, zaharul vanilat , amidonul si praful de copt, toate cernute. Am adaugat in gredientele solide in bezea, amestecand de jos in sus cu miscari lente, la final am incorporat si uleiul, tot cu miscari lente de jos in sus. Am pus aluatul in forma, am dat forma la cuptor, preincalzit la 180 grade, cca 30 min, am facut testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am lsata sa se raceasca, pana a doua zi.
Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider, am pus-o intr-un castron, am adaugat zaharul vanilat si am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma.
Crema : Intr-un castron am pus mascarponele si laptele condensat si am mixat pana am obtinut o crema ferma, apoi am incorporat frisca in crema.
Asamblare : Blatul l-am taiat in 4 parti. Am asezat prima parte pe o farfurie, am insiropat cu sirop de la visine, apoi am intins un strat de crema peste care am asezat visine. Am procedat la fel cu fiecare blat in parte. Am imbracat tortul in crema ramasa, am oprit un pic de crema pe care am colorat-o si am ornat tortul, apoi am presarat drajeuri colorate.