Tort cu mere si crema de vanilie

de Ela68 in Torturi, 23 Mai 2013 | 26219 vizualizari

 

Initial, am cautat o reteta cu mere caramelizate si pandispan, insa, tot navigand , am vazut diverse combinatii de blat pufos, mere si crema de vanilie. Iata ce-a iesit :

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 4 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 175 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare

Umplutura :

  • 1 kg mere curatate si date prin razatoare
  • 10 gr gelatina
  • 150 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat

Crema de vanilie :

  • 3 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 375 gr lapte
  • 30 gr amidon
  • esenta de vanlie (sau semintele de la 1/2 pastaie )

Topping:

  • 3 mere, decojite si taiate felii
  • 2-3 linguri de lamaie
  • 1 varf de scortisoara
  • 75 gr zahar
  • 200 gr suc de mere sau zeama de compot
  • 1 plic gelatina Tort Gelee cu inchegare rapida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de vanilie:

Pregatim mai intai umplutura: merele, se calesc impreuna cu zaharul, zeama de lamaie  si zaharul vanilat. Stingem focul si adaugam gelatina   dizolvata in 3-4 linguri de apa. De fapt, urmam instructiunile de pe pachet.  

Pentru pandispan, se bat albusurile cu putina sare si turnam zaharul in ploaie. Cand amestecul e ca pentru bezea, adaugam galbenusurile, unul cate unul si uleiul.Cernem faina adaugand-o treptat si amestecand cu un tel de sus in jos.
Tapetam o forma cu unt si foaie de copt ( eu am avut o forma cu diametrul de 24 cm ) si lasam blatul la foc mic, in jur de 40 minute.

Se taie blatul  in doua.     

 La crema de vanilie n-am mai facut poze, insa e foarte simplu de preparat : se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, intr-o cratita cu foc dublu. Se amesteca continuu cu un tel pana ajunge la consistenta unei maioneze, poate chiar putin mai tare.

Pentru topping, se curata cele trei mere si se taie feli punandu-se la fiert 3-4 minute in sucul de mere sau zeama de compot, impreuna cu lamaia, zaharul si scortisoara.
Zeama in care au fiert  feliile de mere se prepara cu un pachet de gelatina Tort Gelee, conform instructiunilor. Se toarna fierbinte deasupra merelor.
Dam la frigider pentru cateva ore.

Asamblare : Se aseaza o foaie de pandispan si se regleaza inelul. Turnam deasupra umplutura de mere, a doua foaie de pandispan si deasupra ei crema de vanilie.Peste crema, aranjam feliile de mar.

Zeama in care au fiert  feliile de mere se prepara cu un pachet de gelatina Tort Gelee, conform instructiunilor. Se toarna fierbinte deasupra merelor.
Dam la frigider pentru cateva ore.

Scoatem inelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Mihai, 18 ani