Desert tort cupola cu vanilie si caramel

de Lavinia in Torturi, 9 Mai 2013 | 98535 vizualizari

 

A iesit peste masura asteptarilor mele, super buna si aspectuoasa:)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua mici
  • 100 g zahar pudra
  • 4 linguri sirop de caramel
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina

Crema :

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina alimentara(1 plic)
  • 2 linguri esenta de vanilie

Caramel:

  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml frisca lichida

Decor:

  • 150 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata alba rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cupola cu vanilie si caramel:

Blat: Am facut un sirop de caramel din 3 linguri de zahar caramelizate si stinse cu 50 ml apa .

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul pudra si am mai mixat 2-3 minute.

Am adaugat galbenusurile, uleiul, faina iar la sfarsit siropul caramel racit.

Am tapetat o tava (20 cm ) cu unt si faina si am copt blatul in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute (testul scobitorii).

Crema: Am fiert galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana s-a topit zaharul.

Am hidratat gelatina in 100 ml apa rece timp de 10 minute apoi am adaugat-o peste galbenusuri si am amestecat pana s-a topit gelatina.

Am batut frisca bine cu esenta de vanilie apoi am adaugat crema de galbenusuri.

Am tapetat un castron/vas (20 cm) cu folie si am pus jumatate din crema.

In restul de crema am pus crema de caramel racita (am caramelizat zaharul apoi l-am stins cu frisca lichida si am mai fiert 4-5 minute pana a prins consistenta si s-a topit zaharul).

Peste crema de vanilie din castron am pus crema de caramel si am nivelat bine. Am acoperit cu blatul si am dat la frigider pentru minim 3-4 ore.

Am rasturnat cupola pe un platou, am indepartat folia si am decorat cu frisca batuta bine cu mascarpone si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cupola cu vanilie si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort dobos