NUCA MACINATA, ZAHARUL SI CACAOA SE AMESTECA FOARTE BINE CU CEI 200 ML DE APA SI SE PUN PE FOC AMESTECANDU-SE IN CONTINUU, SE FIERBE PANA CAND COMPOZITIA CAPATA CONSISTENTA UNEI CREME. SE IA DE PE FOC SI SE LASA LA RACIT. INTRE TIMP SEPARAM OUALE, DUPA CE CREMA DE NUCA S-A RACIT INCEPEM SI ADAUGAM GALBENUSURILE UNUL CATE UNUL AMESTECAND FOARTE BINE DUPA FIECARE DIN ELE. DUPA CE AM INCORPORAT GALBENUSURILE, BATEM SPUMA TARE ALBUSURILE CU UN PRAF DE SARE SI LE ADAUGAM IN CREMA DE NUCA AMESTECAND USOR DE SUS IN JOS PANA LA INCORPORAREA TOTALA A ALBUSURILOR. VOM OBTINE UN ALUAT SPUMOS PE CARE IL VOM PUNE LA COPT LA FOC MEDIU INTR-O FORMA UNSA CU UNT SI TAPETATA CU FAINA PENTRU CCA. 50 DE MINUTE. DUPA CE BLATUL LA COPT IL SCOATEM DIN FORMA SI IL LASAM LA RACIT PE UN PLATOU. INTRE TIMP RUPEM CIOCOLATA BUCATELE SI O PUNEM INTR-UN VAS ADAUGAM 150 DE ML DE FRISCA LICHIDA SI LE PUNEM LA BAIN-MARIE AMESTECAND IN CONTINUU, DUPA CE CIOCOLATA S-A TOPIT O LUAM DE PE BAIA DE ABURI, SI ADAUGAM LINGURITA DE GELATINA CE A FOST INMUIATA IN PREALABIL IN CATEVA LINGURI DE APA, AMESTECAND FOARTE BINE. LASAM CREMA ASTFEL OBTINUTA LA RACIT, SI BATEM RESTUL DE FRISCA RAMASA, ADAUGAM ZAHARUL PUDRA SI MAI APOI CREMA DE CIOCOLATA LINGURA CU LINGURA. TAIEM BLATUL DE TORT IN DOUA SI IL UMPLEM CU CREMA ASTFEL OBTINUTA. TORTUL SE ORNEAZA DUPA GUST CU FRISCA BATUTA CU CATEVA LINGURITE DE NESS SI CU CIRESE CONFIATE, SAU ALTE ORNAMENTE DUPA GUST.
1
ESTE UN TORT FOARTE FIN, NU CONTINE FAINA DE ACEEA BLATUL ESTE FOARTE FRAGED SI TREBUIE MANEVRAT CU ATENTIE
2
DUPA GUST IN CREMA SE POATE ADAUGA ESENTA DE ROM