Unul dintre cele mai fine si delicioase torturi...Reteta ii apartine Diei ,careia i-am facut putine modificari dar per total este aceeasi..Crema lejera de sampanie cu jeleul aromat de fructe de padure si ciocolata se completeaza perfect!Acest tort ii este dedicat tatalui meu care a implinit o frumoasa varsta!
Blat:
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.
Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat 1 minut la viteza mica.
Faina am amestecat-o cu praful de copt.
Am adaugat faina ,treptat ,peste albusuri amestecand usor de sus in jos.
La final am adaugat coaja de lamaie.
Am tapetat o tava 26 cm cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.(testul scobitorii)
Blatul obtinut l-am lasat la racit apoi l-am taiat in 3.
Jeleul de fructe:
Am pus fructele la fiert cu zaharul pana s-a topit zaharul apoi le-am pasat cu ajutorul unui blender.
Am strecurat piureul printr-o sita de eventualele seminte.
Am hidratat gelatina in 60 ml apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o piureului de fructe.
Am lasat jeleul la rece pana s-a intarit suficient cat sa poata fi intins.
Crema de sampanie:
Am mixat galbenusurile cu zahar pana au devenit cremoase.
Am adaugat amidonul si sampania treptat apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat usor.
Am adaugat ciocolata alba si vanilie si am amestecat pana s-a topit ciocolata.
Am lasat crema de sampanie la racit.
Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o si am adaugat-o cremei de sampanie.
Am mixat frisca si am adaugat cate putin din crema de sampanie pana am obtinut o crema fina si pufoasa.
Ganache:
Am topit ciocolata cu frisca lichida apoi am dat-o la rece pana s-a intarit.(minim 3-4 ore)
Am mixat apoi crema pana s-a deschis la culoare si a devenit pufoasa.
Asamblare:
Blat/Jeleu/Crema de sampanie/Crema Ganache/Blat/Jeleu/Crema de sampanie /Crema Ganache/Blat. Am acoperit tortul cu folie si l-am dat la rece peste noapte.
Crema decor:
Am topit ciocolata cu frisca apoi am lasat-o la racit. Mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra apoi am adaugat crema de ciocolata topita.
Cu crema obtinuta am imbracat marginile tortului(am mai oprit 2-3 linguri )
Am topit ciocolata cu frisca si mierea si am glasat tortul.(sa curga usor ciocolata pe marginile tortului.)
Am dat tortul la rece pana s-a intarit glazura.
Am decorat cu restul de crema,frisca amestecata cu putin colorant roz,bomboane de ciocolata si fructe de padure.
Este perfect rece de la frigider.