Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure

de Lavinia in Torturi, 23 Iul 2014 | 7576 vizualizari

 

Unul dintre cele mai fine si delicioase torturi...Reteta ii apartine Diei ,careia i-am facut putine modificari dar per total este aceeasi..Crema lejera de sampanie cu jeleul aromat de fructe de padure si ciocolata se completeaza perfect!Acest tort ii este dedicat tatalui meu care a implinit o frumoasa varsta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 5 linguri de apa
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Jeleu de fructe:
  • 350 g fructe de padure
  • 200 g capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 10 g gelatina
  • Crema de sampanie:
  • 400 ml sampanie
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura amidon
  • vanilie
  • 350 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Crema ganache:
  • 350 ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata cu lapte
  • Crema decor:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g mascarpone
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 4-5 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita miere
  • Decor:
  • decoratiuni din ciocolata
  • fructe de padure
  • bomboane de ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat 1 minut la viteza mica.

Faina am amestecat-o cu praful de copt.

Am adaugat faina ,treptat ,peste albusuri amestecand usor de sus in jos.

La final am adaugat coaja de lamaie.

Am tapetat o tava 26 cm cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.(testul scobitorii)

Blatul obtinut l-am lasat la racit apoi l-am taiat in 3.

Jeleul de fructe:

Am pus fructele la fiert cu zaharul pana s-a topit zaharul apoi le-am pasat cu ajutorul unui blender.

Am strecurat piureul printr-o sita de eventualele seminte.

Am hidratat gelatina in 60 ml apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o piureului de fructe.

Am lasat jeleul la rece pana s-a intarit suficient cat sa poata fi intins.

Crema de sampanie:

Am mixat galbenusurile cu zahar pana au devenit cremoase.

Am adaugat amidonul si sampania treptat apoi am pus amestecul pe foc mic amestecand continuu pana s-a ingrosat usor.

Am adaugat ciocolata alba si vanilie si am amestecat pana s-a topit ciocolata.

Am lasat crema de sampanie la racit.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute apoi am topit-o si am adaugat-o cremei de sampanie.

Am mixat frisca si am adaugat cate putin din crema de sampanie pana am obtinut o crema fina si pufoasa.

Ganache:

Am topit ciocolata cu frisca lichida apoi am dat-o la rece pana s-a intarit.(minim 3-4 ore)

Am mixat apoi crema pana s-a deschis la culoare si a devenit pufoasa.

Asamblare:

Blat/Jeleu/Crema de sampanie/Crema Ganache/Blat/Jeleu/Crema de sampanie /Crema Ganache/Blat. Am acoperit tortul cu folie si l-am dat la rece peste noapte.

Crema decor:

Am topit ciocolata cu frisca apoi am lasat-o la racit. Mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra apoi am adaugat crema de ciocolata topita.

Cu crema obtinuta am imbracat marginile tortului(am mai oprit 2-3 linguri )

Am topit ciocolata cu frisca si mierea si am glasat tortul.(sa curga usor ciocolata pe marginile tortului.)

Am dat tortul la rece pana s-a intarit glazura.

Am decorat cu restul de crema,frisca amestecata cu putin colorant roz,bomboane de ciocolata si fructe de padure.

Este perfect rece de la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie ,ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Chantilly