Tort "Black forest"

de mihaelaradu in Torturi, 22 Ian 2012 | 8502 vizualizari

 

Cu ocazia aniversarii zilei de nastere a nepotelului meu, Nicholas, am pregatit un tort ciocolatos, asa ca sa-l incante pe sarbatorit.
Tortul este o "colectie" de retete adunate si alipite de pe bucataras.ro si alte bloguri.

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 1/2 cana de cacao
  • 3/4 cana de apa clocotita
  • 6 oua mari 
  • 1, 1/2 cani zahar (cca 300 gr)
  • 2 cani faina (nu indesate)
  • 1 plic praf de copt

Ingredientele pentru blat sunt calculate pt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.

Creme:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida

Ornat:

  • 4-5 linguri visine/cirese din compot
  • 4-5 linguri dulceata de fructe de padure (eu am avut de strugurei/coacaze rosii)
  • siropul de la visine
  • esenta de rom
  • 150 ml frisca lichida batuta tare (eu asta am folosit pt ca cineva aka sotul a rasturnat glazura pe mobila mea alba de bucatarie)
  • glazura de ciocolata la plic
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Black forest":

Blatul: 

 

Pudra de cacao se dizolva cu apa fierbinte si se lasa la racit.

Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar.

Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt si siropul de cacao.

Incorporam, prin rasturnare, spuma de albusuri.

In tava tapetata cu ulei/faina sau cu folie de copt, rasturnam aluatul. Batem usor cu palma in masa ca bulele de aer din aluat sa iasa la suprafata.

Introducem in cuptorul preincalzit si lasam la foc mediu pt 40 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a racit se sectioneaza in 3 parti egale.

 

Cremele ganache :

Cremele se fac pe abur (bain marin). Incepem cu cea alba. 200 ml frisca lichida se pune la fiert intr-un vas. Cand frisca s-a incalzit bine, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si amestecam pana se ingroasa, pana cand ciocolata se topeste complet. Racim si batem compozitia pana se intareste precum frisca. (Procedam la fel si cu cea de-a doua crema).

Insiropam blatul cu sucul lasat de visinele din compot, pe care il diluam cu 2-3 linguri de apa si in care adaugam 2 lingurite de esenta rom sau lichior de cirese.

Ungem feliile de blat cu dulceata (strat subtire), peste care intindem crema. Ornam cu visine. Eu am uns prima felie de blat cu crema alba, insa puteti schimba ordinea.

Tortul se aseaza pe un gratar (de la aragaz, frigider, etc)  pentru a permite "imbaierea" in glazura. Din pacate, sotul meu s-a invartit ca pisicul printre oale si a rasturnat glazura. 

Am batut urgent niste frisca si am imbracat tortuletul in haina alba..

TIPS-URI

1

Asezati prima felie de tort pe o farfurie intinsa pe care sa o puteti muta cu usurinta pe gratar atunci cand turnati glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Black forest"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort teren de tenis