Desert tort Cristina

de Ancutsa in Torturi, 25 Iul 2018 | 2828 vizualizari

 

Ieri am serbat-o pe una dintre surorile mele (Sf. M. Mc. Hristina),  pentru care am pregătit un tort cu blat de nucă şi cremă de ciocolată şi cafea. Pentru că ieri nu am avut timp, îl postez azi şi le urez La mulţi ani tuturor sărbătoritelor!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • un vârf de linguriţă sare
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 7 linguri nucă
  • un plic praf de copt
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • pentru crema de ciocolată:
  • 3 gălbenuşuri
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri amidon
  • Un praf de sare
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolată (şi amăruie şi cu lapte)
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Bombonele de ciocolată
  • Nucă măcinată, după gust
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cristina:

 

 

Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, apoi făina, nuca şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute (sau până trece testul scobitorii).  Se lasă la răcit.

 

Pentru sirop: se fierbe pe foc mic apa cu zahărul, între 5-10 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.  

 Pentru crema de ciocolată: într-o crăticioară, se amestecă cu un tel gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr, zahărul vanilat Bourbon, un praf de sare şi amidonul. Se toarnă încet laptele cald, bătând cu tel pentru a o face mai aerată, apoi se pune crăticioara pe foc mic. Se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adauga ciocolata (eu am pus şi cu lapte şi amăruie), cafeaua şi se amestecă bine, se lasă la răcit. Apoi se amestecă untul cu celelalte 2 linguri de zahăr şi se încorporează treptat în cremă.

 Pentru decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu cremă, păstrând o treime pentru ornat. Se îmbracă tortul în frişcă, se ornează cu crema rămasă, iar lateralele se acoperă cu nucă măcinată.

 Se dă la rece până la servire.

 

Porţii: 12

Timp total: aprox 3 ore

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/tort-cristina-2018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cristina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (19)

Satisfyyourcravings 1

28.07.2018, 11:48

La multi ani! Tortul arata minunat!

Ancutsa 1

28.07.2018, 13:19

Multumesc frumos, Mirela!

Ancutsa 1

28.07.2018, 13:19

Multumesc mult, Adriana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca