Desert tort Cristina

de Ancutsa in Torturi, 25 Iul 2018 | 2939 vizualizari

 

Ieri am serbat-o pe una dintre surorile mele (Sf. M. Mc. Hristina),  pentru care am pregătit un tort cu blat de nucă şi cremă de ciocolată şi cafea. Pentru că ieri nu am avut timp, îl postez azi şi le urez La mulţi ani tuturor sărbătoritelor!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • un vârf de linguriţă sare
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 7 linguri nucă
  • un plic praf de copt
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • pentru crema de ciocolată:
  • 3 gălbenuşuri
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri amidon
  • Un praf de sare
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolată (şi amăruie şi cu lapte)
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Bombonele de ciocolată
  • Nucă măcinată, după gust
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cristina:

 

 

Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, apoi făina, nuca şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute (sau până trece testul scobitorii).  Se lasă la răcit.

 

Pentru sirop: se fierbe pe foc mic apa cu zahărul, între 5-10 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.  

 Pentru crema de ciocolată: într-o crăticioară, se amestecă cu un tel gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr, zahărul vanilat Bourbon, un praf de sare şi amidonul. Se toarnă încet laptele cald, bătând cu tel pentru a o face mai aerată, apoi se pune crăticioara pe foc mic. Se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adauga ciocolata (eu am pus şi cu lapte şi amăruie), cafeaua şi se amestecă bine, se lasă la răcit. Apoi se amestecă untul cu celelalte 2 linguri de zahăr şi se încorporează treptat în cremă.

 Pentru decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu cremă, păstrând o treime pentru ornat. Se îmbracă tortul în frişcă, se ornează cu crema rămasă, iar lateralele se acoperă cu nucă măcinată.

 Se dă la rece până la servire.

 

Porţii: 12

Timp total: aprox 3 ore

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/tort-cristina-2018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Tamara