Desert tort Cristina

de Ancutsa in Torturi, 25 Iul 2018 | 2893 vizualizari

 

Ieri am serbat-o pe una dintre surorile mele (Sf. M. Mc. Hristina),  pentru care am pregătit un tort cu blat de nucă şi cremă de ciocolată şi cafea. Pentru că ieri nu am avut timp, îl postez azi şi le urez La mulţi ani tuturor sărbătoritelor!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • un vârf de linguriţă sare
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 7 linguri nucă
  • un plic praf de copt
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • pentru crema de ciocolată:
  • 3 gălbenuşuri
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri amidon
  • Un praf de sare
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon
  • 100 g unt
  • 50 g ciocolată (şi amăruie şi cu lapte)
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Bombonele de ciocolată
  • Nucă măcinată, după gust
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cristina:

 

 

Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, apoi făina, nuca şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute (sau până trece testul scobitorii).  Se lasă la răcit.

 

Pentru sirop: se fierbe pe foc mic apa cu zahărul, între 5-10 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.  

 Pentru crema de ciocolată: într-o crăticioară, se amestecă cu un tel gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr, zahărul vanilat Bourbon, un praf de sare şi amidonul. Se toarnă încet laptele cald, bătând cu tel pentru a o face mai aerată, apoi se pune crăticioara pe foc mic. Se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adauga ciocolata (eu am pus şi cu lapte şi amăruie), cafeaua şi se amestecă bine, se lasă la răcit. Apoi se amestecă untul cu celelalte 2 linguri de zahăr şi se încorporează treptat în cremă.

 Pentru decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se umple tortul cu cremă, păstrând o treime pentru ornat. Se îmbracă tortul în frişcă, se ornează cu crema rămasă, iar lateralele se acoperă cu nucă măcinată.

 Se dă la rece până la servire.

 

Porţii: 12

Timp total: aprox 3 ore

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/tort-cristina-2018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cristina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel