Desert tarta cu branza si frisca

de cristina1985 in Torturi, 20 Dec 2018 | 2730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g piscoturi
  • 130 g unt
  • Crema:
  • 1 pliculet jeleu de fructe de padure
  • 250g crema branza de vaci
  • 250 ml frisca lichida
  • 6 lg zahar pudra
  • 2 plicuri intaritor frisca
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza si frisca:

Blat: se macina piscoturile, dar nu marunt. Sa ramana bucatele! Topiti untul si turnati-l peste piscoturile maruntite. 

Pregatiti o forma de tort cu inel, cu hartie de copt (decupata ca un cerc). Se unge hartia cu ulei (pentru a se deprinde mai usor). Puneti 2/3 din amestecul de  piscoturi si presati cu ajutorul unei linguri. Dati forma de tort, la frigider.

Crema: Se amesteca jeleul cu 250 ml apa si lasati sa se umfle 10 minute. Apoi fierbeti 1 minut. Se lasa putin la racit, pana bateti frisca. Se adauga  (peste frisca) zaharul pudra, jeleul, crema de branza, cele 2 pliculete de intaritor de frisca si se amesteca.

Se toarna peste blatul de piscoturi si se introduce in frigider. Dupa 2-3 ore,  se presara restul de piscoturi si se mai lasa 1-2 ore (la frigider).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat