Tort

de silvianart in Torturi, 8 Ian 2017 | 3070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 10 linguri zahar tos (8 pt. blat, 2 glazura)
  • 2 pliculete vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 grame zahar farin
  • crema vanilie (cea de la eclere)
  • 5 galbenusuri
  • 150 zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • baton vanilie
  • 1 lingurita de gelatina
  • un vf. cutit de turmeric
  • 1 lamaie
  • 1 plic praf frisca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Intr-un bol, am mixat 8 albusuri cu un praf de sare, peste care am adaugat 8 linguri de zahar tos, dupa un timp am adaugat si zaharul vanilat. Am pus si galbenusurile pe care le-am mixat la turatie mica. Am amestecat faina cu praful de copt si le-am turnat peste compozitie in bol, unde am folosit spatula pt. a le incorpora. Am tapetat forma in care coc, cu faina. Am turnat compozitia si le-am bagat in cuptor pt. 1 ora la 160 grade C.
Intre timp, am facut crema de vanilie identica cu cea pe care o facem toti la eclere :(5 galbenusuri,150 zahar, 500 ml lapte, 4 linguri amidon, baton vanilie).
Dupa ce s-a racit, l-am taiat pe din doua, l-am insiropat cu 250 ml de sirop, format din zahar farin si coaja de lamaie. Am pus crema rece si l-am lipit.
In 200 ml apa, intr-un ibric, am dizolvat lingurita de gelatina, un varf cutit de turmeric pt. culoare, coaja de lamaie si 2 linguri zahar tos.  Am incalzit putin ibricul, apoi am strecurat si l-am dat la frigider, amestecand din cand in cand. Cand a inceput sa se ingroase, am asezat glazura deasupra blatului si inapoi in frigider, pt. a se intari. Cu un castron, am protejat mijlocul blatului si am asezat frisca, (regret ca n-am avut smantana pt. frisca in casa, iar la Mega de langa mine nu am gasit).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de bezea (Pavlova)