Cea mai frageda si delicioasa tarta! Aluatul este nemaipomenit!
aluat:
umplutura:
Pregatim mai intai aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam un praf de sare si 1 lingura de zahar, apoi razuim untul rece cu un cutit si il punem in bolul cu faina. Amestecam bine cu degetele untul cu faina, apoi adaugam 7-8 linguri de apa, atat cat este nevoie si framantam un aluat care va fi nelipicios.
Punem aluatul in folie alimentara si il dam pentru 40 de minute la frigider.
Prunele le desfacem in doua, le scoatem samburii si le amestecam cu zaharul si cu amidonul.
Aluatul scos din frigider il punem pe hartie de copt, presaram putina faina peste el sa nu se lipeasca sucitorul si intindem o foaie rotunda. Il punem cu tot cu hartia de copt in tava, in mijlocul lui punem prunele si strangem marginile.
Ungem marginile aluatului cu oul batut si presaram zahar. Deasupra prunelor am presarat scortisoara.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de minute.
1
Untul folosit trebuie sa fie rece, de la frigider, iar aluatul nu prebuie framantat prea mult pentru ca altfel tarta nu mai iese atat de frageda.
2
Se poate face cu orice fructe sau legume.