Desert prajitura turnata cu branza si stafide

de claudiaO in Dulciuri, 23 Oct 2019 | 3501 vizualizari

 

Ceva rapid, parfumat si savuros!
Merge simpla sau langa o cafea sau o cana cu lapte!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 1/2 cana zahar tos
  • 2 cani faina
  • 150 ml lapte
  • 150 g unt topit
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 lingurita esenta vanilie

Umplutura:

  • 3 cutii branza dulce de vazi
  • 2 cutii branza Ehrmann
  • 4 oua
  • 300 g stafide
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • coaja de la 1 portocala
  • zahar dupa gust (cred ca vreo 200 grame am pus)
  • unt pt uns tava
  • zahar pudra vanilat pt decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu branza si stafide:

Mai intai incepem cu compozitia pt blat.

Spargem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, un praf de sare si frecam bine cu telul pana se albesc si se pufoseaza ouale si se mai dizolva din zahar. Adaugam untul topit, laptele, esenta si coaja razuita, iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Pentru umplututra de branza, amestecam branza cu ouale, zaharul, esentele, amidonul, coaja de portocala si stafidele.

Ungem o tava 30/40 cu unt, intindem 3/4 din aluiat, punem apoi cu lingura branza pe toata suprafata, apoi punem si restul de aluat. Dam la cuptor pt cca 50 minute.

Dupa coacere lasam putin sa se tempereze, apoi pudram frumos cu zahar vanilat.

Cand se mai raceste, portionam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti