Desert prajitura Tosca

de Criss in Prajituri, 25 Apr 2015 | 37265 vizualizari

 

Din ciclul "am bifat-o si pe asta", azi, prajitura Tosca. Blat cu fulgi de cocos si mac, crema de vanilie, biscuiti insiropati si ciocolata. Prajitura aceasta e unsa din specialitatile mamei mele, doar ca eu am adaptat-o dupa gustul nostru. Eu nu mai folosesc de multi ani creme cu budinca si margarina Rama, astfel ca prajitura mea nu prea mai seamana cu cea pe care o face mama.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g mac
  • 3 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o limeta

Crema:

  • 8 galbenusuri
  • 4 linguri amidon (daca va place mai mult, puneti o budinca de vanilie)
  • 200 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 1 plic gelatina hidratata in apa
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita extract de vanilie

Sirop:

  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa -esenta de rom

Decor:

  • 2 pachete de biscuiti petit beure
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blat: Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (fulgii de cocos, macul, faina si praful de copt) si se toarna peste albusurile batute spuma. Se amesteca totul cu o lingura sau cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am folosit o tava 28/38 cm. Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic si se coace blatul 30-35 minute pana cand trece testul cu scobitoarea.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si amidonul, se adauga laptele caldut si se fierbe crema pana cand se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Se lasa putin sa se rcoreasca apoi se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva toata gelatina. Cand crema e suficient de rece se adauga si frisca batuta. Se omogenizeaza crema apoi se intinde peste blat.

Sirop: Zaharul se caramelizeaza, se adauga apoi apa si se fierbe siropul pana se topeste caramelul. Se adauga esenta de rom si se lasa siropul sa se raceasca de tot.

Biscuitii se trec prin sirop si se asaza unul langa altul peste crema. Nu trebuie tinuti in sirop foarte mult pentru ca se vor sfarama, deci doar se trec prin sirop. Ciocolata se topeste pe baie de aburi sau la microunde, se amesteca cu frisca lichida si se glazureaza prajitura. Se pune prajitura in frigider minim 3 ore, dupa care se poate taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu lapte praf