Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)

de Sidy in Prajituri, 25 Noi 2010 | 18749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • 1 kg faina de calitate foarte buna
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 50g unt/margarina RAMA topit si racit
  • 750 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • Umplutura :
  • 500 g brinza de vaca
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide puse la inmuiat in rom
  • 1-2 oua
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 1 ou batut pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brinzoaice (din aluat pentru cozonac):

Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.

Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.  Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoaicele.  Cu o lingura se umplu brinzoaicele cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoaicele cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.
Ies vreo 20 de bucati.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Aluatul acesta se poate folosi si la prepararea a doi cozonaci , care se pot umple cu ce doriti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Brinzoaice (din aluat pentru cozonac)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diana_k 1

28.11.2010, 19:59

ioi Sidy ce mi-ai facut??super branzoaicele tale...

28_andreea 1

04.12.2010, 16:55

Dorothea 1

11.12.2010, 10:30

WOW!!! Si eu vreau!! Ai poate si reteta de brinsoace fara zahar? Eu le mai cunosc fara zahar...nu am mai mincat de forate mult!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si smantana delicioasa