Zilele trecute am primit o minunată surpriză de la Dr. Oetker și, deși plănuiam să fac o prăjitură în week-end, bucuroasă, am pregătit-o acum. Am ales pentru aceasta, foi cu cacao, cremă de vanilie și am mai pregătit și eu o cremă de cafea. Am decorat cu glazură de ciocolată, nucă măcinată și fulgi de cocos.
Cremele:
Se bate cu mixerul, într-un vas înalt, untul împreună cu laptele rece și praful pentru crema de vanilie, până capătă o consistență fină.
Pentru crema de cafea, se înfierbântă frișca lichidă, apoi se dă de pe foc și se toarnă într-un vas de sticlă în care am mărunțit ciocolata. Se adaugă și cafeaua măcinată, se amestecă bine, se dă la congelator 10 minute (sau mai puțin) verificând des, să nu înghețe. Când s-a răcit, se bate cu mixerul până devine cremoasă.
Între timp, se scufundă plicul cu glazură într-un ibric cu apă fierbinte și se lasă până simțiți că s-a topit ciocolata.
Montare și decor: se montează prăjitura pe un platou dreptunghiular astfel: foaie de cacao, jumătate din crema de vanilie, foaie de cacao, crema de cafea, foaie de cacao, cealaltă jumătate din crema de vanilie, apoi ultima foaie de cacao. Se toarnă glazura de ciocolată peste prăjitură, nivelând cu grijă. Trebuie să vă mișcați repede, pentru că glazura se încheagă foarte repede. Se presară fulgi de cocos și/sau nucă măcinată, în funcție de preferințele familiei :)
Timp de pregătire: 30 min
Porții: 16
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/prajitura-rapida-cu-foi-de-cacao.html