Rulada diplomat cu capsuni

de Criss in Prajituri, 27 Mai 2016 | 6564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat 
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • crema: 
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 1 lingura rasa faina
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina dr. Oetker
  • 300 g capsuni
  • Decor:
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr.Oetker 
  • 150 ml lapte rece
  • felii de capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada diplomat cu capsuni:

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat in continuare pana se topeste zaharul, se adauga apoi galbenusurile, uleiul si se mixeaza, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace rulada pe treapta a doua a aragazului, la foc mic maxim 15 minute.

Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, faina, apoi se adauga laptele fierbinte si se fierbe crema pana cand capata consistenta unei budinci. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa a acesteia. Se lasa crema sa se raceasca, dar sa ramana totusi moale, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.
In interiorul unei tavi de chec se pune hartie de copt cat blatul de mare, se pune blatul de rulada, se toarna crema si se inchide rulada. Se pune tava in frigider minim 3 ore pana se incheaga gelatina si crema devine ferma. Apoi se rastoarna rulada pe o tava , se indeparteaza hartia de copt si se orneaza rulada.

Pentru decor, se pune laptele rece intr-un bol, se adauga praful de frisca si se bate cu mixerul pana rezulta o spuma ferma. Se decoreaza rulada cu aceasta spuma cu gust de frisca si cu felii de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada diplomat cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

30.05.2016, 08:45

o rulada foarte faina si racoritoare!

blueapril 1

09.08.2017, 01:45

Ce dimensiuni are tava pentru aceste cantitati?!

Criss 1

17.08.2017, 07:41

Dupa cum am si scris mai sus, am copt blatul de rulada in tava clasica de la aragaz. Nu stiu exact ce dimensiuni are.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort raw " inghetata de fructe"