Tort raw " inghetata de fructe"

de RuxyRux in Prajituri, 10 Apr 2011 | 7049 vizualizari

 

Am dat startul la sezonul inghetatei, sincera sa fiu abia asteptam...am ales sa fac acest tort delicios, dupa ce am savurat din priviri inghetata facuta de sursa mea permanenta de inspiratie minunata Ligia...

http://ligiapop.com/2010/07/17/inghetata-de-visine/

 

INGREDIENTE

  • 2 banane mari
  • 1 caserola de capsuni
  • 1 caserola de kiwi
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1 felie de ananas
  • 1 caserola de afine
  • o caserola de zmeura
  • 1 plic vanilie organica
  • 1/2 cana miere
  • 1 cana si jumatate de nuci caju( inmuiate in prealabil peste noapte)
  • 1 cana de lapte de migdale( laptele se face din doua cani de apa si o cana de nuci caju inmuiate peste noapte in apa si amestecate la blender, apoi se strecoara prin punga speciala( vezi blog Ligia) sau prin strecuratoarea fff fina.
  • 5 linguri unt de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort raw " inghetata de fructe":

Inghetam bananele.
Tortul are 5 straturi, banane, capsuni, kiwi si avocado, mango si ananas si cel de deasupra afine si zmeura.
Avem nevoie de o forma de tort cu inel detasabil.
Vom imparti in 5 mici boluri nucile si laptele indulcit cu miere.
Stratul de banane il vom face punand la blender bananele, nucile, laptele indulcit, un pic din plicul de vanilie si o lingura de unt de cocos.
Turnam compozitia in forma si dam la congelator.


Pentru al doilea strat vom avea nevoie de nuci, lapte si capsuni, apoi un mic praf de vanilie.
Scoatem forma din congelator si adaugam al doilea strat. Dam din nou la congelator.
Vom spala blenderul de fiecare data.
Al treilea strat este cel de kiwi si avocado, nuci, lapte, unt de cocos si praf de vanilie. Scoatem forma din congelator si turnam cu grija. Daca aveti rabdare sa se intareasca mai bine si desigur timp mai mult straturile se vor cunoaste mai bine fara sa se intrepatrunda.
Al patrulea strat este cel de ananas si mango, nuci, lapte, unt de cocos si un praf de vanilie.
Scoatem forma din congelator si turnam compozitia mixata la blender. Punem forma inapoi.
Si ultimul strat este cel de afine, zmeura, nuci, lapte, unt de cocos si praf de vanilie.
Ornam cu fructe numai dupa ce s-a congelat foarte bine.
Inainte sa scoatem inelul detasabil vom trece usor cu un cutit ascutit si vom desprinde marginile. Astfel vom evita ruperea tortului.
Il vom tine la congelator si vom lucra destul de repede atunci cand il vom felia.
Il servim cu mare placere...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort raw " inghetata de fructe"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nectarine