Bunatati de Craciun!
Prajitura Jerbo sau Greta Garbo-o reteta vechepe care recunosc ca nu m-am incumetat sa o incerc niciodata pana acum. Pentru 2 din cele 3 straturi de gem am folosit gem de caise, iar pentru cel de-al treilea strat gem de portocale.
Pregatim foile.
Cernem faina intr-un castron. Facem la mijloc o adancitura in care punem ouale, sarea, untul, bicarbonatul si otetul. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4 parti egale, din care vom intinde pe rand 4 foi.
Intindem prima foaie, o asezam in tava pe hartie de copt, o intepam cu o furculita din loc in loc si o ungem cu gemul de caise. Amestecam nucile macinate cu zaharul si presaram o treime.
Continuam cu a doua foaie pe care o ungem cu gem de portocale, apoi presaram zaharul cu nuci, punem cea dea treia foaie pe care o ungem cu gem de caise, nuci si zahar, apoi ultima foaie.
O intepam cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam prajitura sa se raceasca. Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura racita, apoi presaram nuca mnacinata.
Portionam prajitura in momentul servirii.