Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae

de Constelatialeu in Prajituri, 5 Dec 2020 | 2988 vizualizari

 

Pai e cu improvizatie si ciucalata Callebaut din asta, in traducere libera cu tenta umoristica ''Cal-baut''......Mi-a ramas niste resturi de blat si cum avea blatul in el, alune, nuca, migdale si nuca pecan, am zis ca doar nu-s nebuna sa-l arunc. Asa ca l-am lasat la uscat si azi i-am facut felul, m-am gandit sa-l imbunez pe Mos Nae, poate-mi lasa , pe langa celebra nuielusa, una, alta, ce-l lasa inima.....Apropo, Mosilor, Nae si Craciun , ma cam lasa aparatul foto, a inebunit ca a iesit din garantie si tremura mai rau ca piftia......am batut un apropo, poate cine stie....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 285 g blat cu nuca, alune, migdale si nuci pecan ( uscat)
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • 3 linguri dulceata de zmeura
  • Crema de ciocolata neagra
  • 200 g ciocolata neagra Callebaut
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 4 foi gelatina
  • Crema de ciocolata alba
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 220 ml frisca lichida
  • 3 foi gelatina
  • decor
  • Bombonele colorate de la Dr. Oetker
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae:

Bucatile de blat uscat le-am pus in robot si le-am maruntit, am adaugat untul topit si am omogenizat, apoi am adaugat dulceata de zmeura si am mixat 2 min. Blatul obtinut l-am intins intr-o tava tapetata cu folie alimentara ( tava cu dimensiuni de 30-26,5 cm ). Am presat bine blatul si l-am uniformizat.

 Crema de ciocolata neagra : Mai intai am batut frisca lichida. Intr-o craticioara de inox am pus cele 2 oua, zaharul si laptele si am mixat bine cateva minute, apoi am adaugat ciocolata neagra. Foile de gelatina le-am pus in apa rece la hidratat. Am pus pe baie de abur ciocolata si ouale mixate, am amestecat continuu pa ce ciocolata sa topit, am tras de pe foc, am stors bine foile de gelatina si le-am incorporat in crema, la final am incorporat si frisca batuta. Am turnat crema obtinuta peste blat si am dat tava la frigider pentru cca 1 ora.

 Crema de ciocolata alba. Intr-o craticioara de inox am pus ciocolata alba si frisca lichida nebatuta, am pus pe baie de abur sa se topeasca ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. gelatina hidratat in apa rece se stoarce bine si se incorporeaza in ciocolata topita dupa ce am luat-o de pe foc. Se mixeaza amestecul cca 5 min. Apoi am scos tava de la frigider si am turnat peste crema de cicolata neagra, crema de ciocolata alba, am resarat bombonele colorate si am dat tava la frigider pentru cca 2 ore.

 Am scos tava din frigider dupa cca 2 ore si am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Sper sa-l dau pe spate pe Mos Nae cu ciocolatoasa asta.Daca nu imi iau nuiaua si asta este, impletesc un cos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Improvizata lui Mos Nae" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata