Andra Mihail ne împărtășește o rețetă simplă de prăjitură cu ciocolată, perfectă pentru oricare zi. Este o prăjitură care se prepară ușor, din ingrediente la îndemână și iese foarte gustoasă, mai ales pentru amatorii de deserturi ciocolatoase.
Pentru această Prăjitură cu ciocolată - Rețeta ușoară și delicioasă, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, cacao, lapte, ulei, făină, ciocolată.
Cum se prepara Prăjitura cu ciocolată - Rețeta ușoară și delicioasă:
Sparge ouăle într-un bol mare și adaugă un praf de sare și zahărul. Mixează bine până își dublează volumul. Adaugă esență de vanilie, uleiul și laptele. Amestecă bine. Adaugă făina, praful de copt, cacaua și omogenizează. Pune bucățelele de ciocolată și merisoarele și amestecă pentru a se distribui uniform în compoziție.
Pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și toarnă compoziția. Nivelează puțin ca să fie egală.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute.
După coacere, scoate tava și lasă prăjitura la temperat.
Între timp, pregătește glazura.
Într-o crăticioara, pune ciocolată ruptă bucăți și laptele. Transferă pe foc și lasă la topit, amestecând continuu.
Toarnă glazura peste prăjitură și presară alune coapte. Porționează prăjitura după ce s-a răcit de tot și servește cu poftă.
Este o prăjitură ciocolatoasă și delicioasă.
Încearcă și rețeta de Negresă cu stafide și nucă, un desert excelent sau rețeta de Tartă brownie.
Îți recomandăm și rețeta de Negresă cu cafea și migdale.
1
dimensiune tava: 30 x 20 cm.