Mi-am amintit ca salvasem la favorite aceasta prajitura de la Miremirc si demult aveam in plan sa o fac.
Asa ca am facut-o azi, dar am schimbat putin cantitatile si am adaugat in plus mure din dulceata.
Cu prajitura asta mi-am asteptat baietii de la mare si a avut un efect neasteptat. mai sunt cateva bucatele de pe la colturi, restul a devenit istorie deja.
Pentru blat:
Pentru sirop:
Paharul meu este de 300 ml.
Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul.
Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt si incepem sa punem treptat faina si grisul.
Omogenizam bine, apoi amestecam usor in blat mure din dulceata.
Ungem o tava de 26/36 cm cu ulei si rasturnam blatul.
Mai presaram deasupra cateva mure, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, dar facem si testul cu scobitoarea sa fim siguri, avand in vedere ca e un blat cu gris.
Cat coacem prajitura facem siropul, adica fierbem toate ingredientele pana se topeste zaharul, apoi il lasam la racit.
Dupa ce se coace prajitura o lasam sa se raceasca definitiv(norocul meu ca am fost singura acasa si nu a fost nevoie sa o tai calda pentru pofticiosi), apoi o portionam. Eu am preferat formatul de romb si mai mare.
Deasupra turnam siropul racit, lasam sa se inmoaie bine si scoatem bucatile de prajitura pe platou.
Devine foarte pufoasa dupa ce absoarbe siropul.
Este foarte buna si o voi reface cat de curand si simpla fara fructe asa cum este de fapt reteta originala.
1
Pentru cine prefera prajiturile foarte dulci, la sirop se poate dubla cantitatea de zahar.
2
Se poate pudra cu nuca, migdale sau nuca de cocos.