Prajitura Revani cu mure

de Merisor in Prajituri, 7 Aug 2013 | 7093 vizualizari

 

Mi-am amintit ca salvasem la favorite aceasta prajitura de la Miremirc si demult aveam in plan sa o fac.
Asa ca am facut-o azi, dar am schimbat putin cantitatile si am adaugat in plus mure din dulceata.
Cu prajitura asta mi-am asteptat baietii de la mare si a avut un efect neasteptat. mai sunt cateva bucatele de pe la colturi, restul a devenit istorie deja.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar faina
  • 1 + 1/2 pahar gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • mure din dulceata, scurse

Pentru sirop:

  • 1/2 pahar zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • zeama de la o lamaie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Revani cu mure:

Paharul meu este de 300 ml.

Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul si putina sare pana devin spumoase si nu se mai simte zaharul.

Adaugam uleiul si mixam in continuare, apoi adaugam iaurtul in care am dizolvat praful de copt si incepem sa punem treptat faina si grisul.

Omogenizam bine, apoi amestecam usor in blat mure din dulceata.

Ungem o tava de 26/36 cm cu ulei si rasturnam blatul.

Mai presaram deasupra cateva mure, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, dar facem si testul cu scobitoarea sa fim siguri, avand in vedere ca e un blat cu gris.

Cat coacem prajitura facem siropul, adica fierbem toate ingredientele pana se topeste zaharul, apoi il lasam la racit.

Dupa ce se coace prajitura o lasam sa se raceasca definitiv(norocul meu ca am fost singura acasa si nu a fost nevoie sa o tai calda pentru pofticiosi), apoi o portionam. Eu am preferat formatul de romb si mai mare.

Deasupra turnam siropul racit, lasam sa se inmoaie bine si scoatem bucatile de prajitura pe platou.

Devine foarte pufoasa dupa ce absoarbe siropul.

Este foarte buna si o voi reface cat de curand si simpla fara fructe asa cum este de fapt reteta originala. 

TIPS-URI

1

Pentru cine prefera prajiturile foarte dulci, la sirop se poate dubla cantitatea de zahar.

2

Se poate pudra cu nuca, migdale sau nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Revani cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ravani