Cozonac cu nuca, mac si rahat

de cristina1985 in Prajituri, 27 Sep 2014 | 8898 vizualizari

 

Ies patru cozonaci (2 cu rahat).Raman 2 albusuri.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg faina
  • 250 gr zahar +200 gr
  • 6 oua+1 galbenus(pentru uns )
  • 175 ml ulei
  • 400 ml lapte+3 lg
  • 60 gr drojdie
  • sare
  • coaja de la 2 lamai si 2 portocale
  • esenta vanilie, esenta rom
  • 1 kg rahat
  • 250 gr mac macinat
  • 300 gr nuca
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca, mac si rahat:

Se face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu  250 gr zahar.Cand se topeste zaharul  se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de la lamai si portocale si faina , pe rand.Se framanta pana devine elastic (1 ora).Se lasa la cald aluatul, cu prosop peste, timp de 2 ore.

Albusurile(4) se bat spuma si se amesteca cu zaharul (200 gr).Se mixeaza , dupa care se imparte in 2. Jumatate se amesteca cu nuca macinata , jumatate cu mac macinat.

Din 4 cozonaci, 2 ies cu rahat,1  cu nuca ,1 cu mac.

Se pun in formele unse si tapetate cu faina si se  mai lasa la crescut 2 ore si jumatate.Se ung cu galbenus de ou sau cu cele 2 albusuri ramase.

La cuptor cozonacii (2-atat incap) se tin 1 ora si jumatate, deci 4 in  3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca, mac si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare, cu nuca si finetti