Ies patru cozonaci (2 cu rahat).Raman 2 albusuri.
Se face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu 250 gr zahar.Cand se topeste zaharul se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de la lamai si portocale si faina , pe rand.Se framanta pana devine elastic (1 ora).Se lasa la cald aluatul, cu prosop peste, timp de 2 ore.
Albusurile(4) se bat spuma si se amesteca cu zaharul (200 gr).Se mixeaza , dupa care se imparte in 2. Jumatate se amesteca cu nuca macinata , jumatate cu mac macinat.
Din 4 cozonaci, 2 ies cu rahat,1 cu nuca ,1 cu mac.
Se pun in formele unse si tapetate cu faina si se mai lasa la crescut 2 ore si jumatate.Se ung cu galbenus de ou sau cu cele 2 albusuri ramase.
La cuptor cozonacii (2-atat incap) se tin 1 ora si jumatate, deci 4 in 3 ore.