Cu frisca sau simpla, este delicioasa!
Blat:
Optional :
Spalam prunele si le desfacem, indepartand samburii. Asezam un strat consistent de jumatati de prune pe fundul unei tavi, apoi presaram uniform 6-7 linguri cu zahar si bucatele de unt.
Dam tava in cuptorul preincalzit, pentru 20 minute, pana cand prunele se vor inmuia usor si-si vor lasa mult sirop.
Fara sa inlaturam siropul turnam peste prunele fierbinti un aluat de pandispan obtinut astfel: batem 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina si praful de copt.
Punem tava in cuptorul incins pentru inca 30 minute (cand aluatul este rumen si se desprinde usor de marginile tavii, este gata).
Rasturnam prajitura pe o alta tava, astfel incat stratul de prune sa fie deasupra, iar siropul va inmuia partial blatul.
Daca aveti rabdare sa dati prajitura cateva ore la frigider, veti avea un desert racoritor, delicios.
Se poate servi cu frisca.
1
1 portie = 1 tava