Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

de Rocsi in Prajituri, 30 Iun 2020 | 3796 vizualizari

 

Cum capsunile sunt pe terminate, am pregatit un ultim desert cu ele, desi prin iulie-august, e posibil sa mai fie capsuni, cel putin la noi mai apar atunci, asa pentru una-doua saptamani. Am pregatit o crema spumoasa, cu mult piure de fructe, am combinat capsunile cu cateva mure din congelator si a iesit o minunatie! Am impartit cu cei dragi si din privirea lor mi-am dat seama ca este super, super delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 7 linguri indulciotr pulbere
    • 5 linguri ulei
    • 100 ml lapte batut
    • 1 lingura cu varf pudra de rascove (sau cacao)
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    Pentru crema de capsuni:
    • 350 ml smantana pentru frisca
    • 2-3 lignuri indulciotr pudra
    • 100 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 300 gr capsuni proaspete
    • 250 gr mure congelata
    • 5 linguri indulcior pulbere
    • 2 linguri cu varf amidon
    • 1 plic vanilie cu indulcitor
    In plus:
    • 70 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • capsuni
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar:

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati peste albsuri, puneti si lapte batut, mixati. Adaugati faina cernuta, pudra de rascove, praful de copt si vanilia, amestecati usor cu o paleta, cu miscari lente. Compozitia obtinuta o impartiti in doua boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima compozitie, o nivelati. Bagati foaia de blat in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 10-12 minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o coaceti pe a doua.

Crema de capsuni: Murea decongelata o mixati in blender, apoi o treceti prin sita pentru a indeparta semintele. Capsunile spalate bine, le treceti prin blender, dar nu le faceti piure de tot, mai lasati si bucatele mai mari. Intr-o cratita puneti piureul de capsuni si mure, indulcitorul pulbere si transferati pe foc. Amestecati pana indulcitorul se topeste, apoi dizolvati amidonul cu 2-3 linguri de apa rece si il turnati peste. Amestecati continuu pana jeleul se ingroasa. Il luati de pe foc, il acoperiti cu folie si il dati la rece. Topiti ciocolata alba pe baie de aburi. Smantana pentru frisca, rece, o mixati cu indulcitorul pudra, dar nu de tot. Adaugati jeleul rece de fructe, ciocolata topita, vanilia si mixati totul la viteza mica, pana crema devine spumoasa. Tapetat cu folie alimentara tava in care ati copt foile de blat. Asezati prima foaie, puneti jumatate din crema, o nivelati, a doua foaie si restul de crema. Nivelati, acoperiti prajitura si o dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Ciocolata neagra o amestecati cu smantana pentru frisca, le puneti pe baie de aburi si amestecati pana ciocolata este complet topita. Scoateti prajitura de la rece, o portionati. Puneti pe fiecare cate o bucata de capsuna, apoi cu un dui cu varf foarte subtire, le glazurati cu ciocolata neagra. Le lasati 10-15 minute ca sa se usuce ciocolata, apoi este numai buna de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

02.07.2020, 16:47

mmm cat de bine arata!

Rocsi 1

02.07.2020, 19:29

Va multumesc pentru toate aprecierile! Ma bucur mult ca va place prajitura!

Rocsi 1

02.07.2020, 19:30

Cleme, rau de tot ii plagiez de o vreme! )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Galuste pe pat de capsuni