Desert prajitura cu foi cu bulion (de post)

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 5 Ian 2019 | 7466 vizualizari

 

Nu ma asteptam sa fie atat de buna.
Reteta romaneasca.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri suc de rosii
  • 5 linguri zahar pudra
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • un praf de sare

Crema:

  • 1 l apa
  • 4 linguri zahar
  • 200 g gris
  • 200 g margarina
  • 75 g nuca de cocos
  • zeama si coaja rasa de lamaie
  • 400 g gem de gutui
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi cu bulion (de post):

Pentru foi am amestecat intr-un vas uleiul, sucul de rosii, zaharul pudra si sarea.

Am omogenizat, apoi am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apoi treptat faina cernuta.

Am impartit aluatul in patru. Am intins fiecare bucata de aluat direct pe hartia de copt presarata cu faina, am intepat-o cu o furculita, am transferat-o apoi  pe o tava si am introdus tava in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor foaia. Am procedat la fel cu celelalte foi.

Pentru crema am pus intr-un vas pe foc apa si zaharul . Dupa ce s-a topit zaharul am adaugat grisul in ploaie si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat, amestecand continuu.

Am luat vasul de pe foc, am adaugat margarina treptat, amestecand continuu pana s-a incorporat in crema. Am adaugat si zeama si coaja de lamaie si nuca de cocos.

Dupa ce crema s-a racorit am asamblat prajitura.

Am asezat prima foaie, un strat de crema, a doua foaie, apoi un strat de gem de gutui, a treia foaie, apoi un strat de crema si la final ultima foaie.

Lasam prajitura pana a doua zi pana se inmoaie foile.Eu am mai intors-o de vreo doua ori, adica foaia de jos a ajuns deasupra si invers, pentru a se inmuia uniform.

Nu ma asteptam ca si varianta de post a acestei prajituri sa fie atat de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi cu bulion (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza in compozitie