Nu ma asteptam sa fie atat de buna.
Reteta romaneasca.
Foi:
Crema:
Pentru foi am amestecat intr-un vas uleiul, sucul de rosii, zaharul pudra si sarea.
Am omogenizat, apoi am adaugat bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apoi treptat faina cernuta.
Am impartit aluatul in patru. Am intins fiecare bucata de aluat direct pe hartia de copt presarata cu faina, am intepat-o cu o furculita, am transferat-o apoi pe o tava si am introdus tava in cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor foaia. Am procedat la fel cu celelalte foi.
Pentru crema am pus intr-un vas pe foc apa si zaharul . Dupa ce s-a topit zaharul am adaugat grisul in ploaie si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat, amestecand continuu.
Am luat vasul de pe foc, am adaugat margarina treptat, amestecand continuu pana s-a incorporat in crema. Am adaugat si zeama si coaja de lamaie si nuca de cocos.
Dupa ce crema s-a racorit am asamblat prajitura.
Am asezat prima foaie, un strat de crema, a doua foaie, apoi un strat de gem de gutui, a treia foaie, apoi un strat de crema si la final ultima foaie.
Lasam prajitura pana a doua zi pana se inmoaie foile.Eu am mai intors-o de vreo doua ori, adica foaia de jos a ajuns deasupra si invers, pentru a se inmuia uniform.
Nu ma asteptam ca si varianta de post a acestei prajituri sa fie atat de buna.