Desert prajitura tavalita, de post

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2020 | 3483 vizualizari

 

O prajitura care m-a surprins, foarte buna ...aduce putin a textura de turta dulce.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 210 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 35 gr cacao
  • 50 ml ulei
  • 230 ml suc de compot (visine am folosit eu)
  • 100 gr visine fara sambure din compot (sau congelate)
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • Pentru sos:
  • 30 gr caco
  • 175 ml apa
  • 100 gr unt de cocos,margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata neagra (de post)
  • Extra: fulgi de nuca de cocos (150 gr)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita, de post:

Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine.

Turnam compozitia intr-o tava de 20 x 30 cm pe care am pus in prealabil hartie de copt si coacem in cuptorul preincins la 180 grade C, pentru aproximativ 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitoarei. Daca folosim o tava mai mica, atunci prajitura va fi mai groasa.

Pana cand se coace prajitura, putem face sosul. Punem apa la incalzit si dizolvam in ea untul de cocos/margarina; zaharul, cacao si ciocolata.

Cand prajitura este gata, o taiem patratele, cat doriti de mari. Fiecare bucata o dam prin sos si apoi prin nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

se poate adauga in aluat stafide sau nuca, sau se poate face fara nimic

2

as mai fi adaugat putina esenta de rom , dar data viitoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita, de post" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme