"Bunatati pentru Craciun"
Hello si La muti Ani tuturor !!!!
Incep anul cu reteta Irinei gasita pe site-ul bucataras ;) aici:
https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si-zmeura-59193.html
Am adaptat-o fara faina (deci fara gluten) si fara zahar adevarat (am pus indulcitor natural).
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si.html
Pentru blatul de pandispan:
Pentru crema de mascarpone cu fructe de padure:
Pt. glazura:
decor: fructe de padure
Pregatiti intai blatul de cacao:
Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia.
Amestecati albusurile spuma cu compozitia cu cacao.
Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/20 cm) si puneti la copt 18-20 de minute, in cuptorul deja incins la 180°C.
Lasati sa se raceasca si demulati.
Pregatiti crema:
Bateti crema mascarpone cu smantana si 'zaharul' pana obtineti o frisca care se tine bine.
Dati la rece.
Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece.
Mixati fructele de padure. Puneti-le intr-o cratita cu apa si dati un clocot.
Luati de pe foc si incorporati gelatina scursa bine.
Amestecati bine si lasati sa se raceasca.
Cand s-a racit amestecati cu frisca si dati la rece.
Faceti-o in forma dorita. Am taiat blatul sa intre intr-o forma de chec tapetata cu film alimentar.
Peste blat am turnat crema cu fructe de padure si lasat tava in frigider peste noapte pentru a se intari bine crema.
A doua zi scoateti din forma si puneti pe un platou de prezentare.
Preparati glazura cu ciocolata:
Puneti pe foc smantana impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici.
Lasati numai sa se topeasca ciocolata, nu fierbeti .
Luati de pe foc si amestecati bine.
Cu o lingura sau cu un posh decorati prajitura.
Dati la rece pentru a se intari si glazura.
Decorati cu fructe de padure.