Branzoici

de anca_rm in Prajituri, 5 Aug 2014 | 8878 vizualizari

 

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in cuptorul acela mare ars cu lemne .Toata curtea se umplea de mirosul dulce. Mi-e tare dor de acele vremuri ...
Sambata aveam branza de vaci si am rugat-o pe mama mea sa faca aluatul pe care il facea bunica , dar pana la urma l-am facut eu . Mama m-a asista si m-a indrumat doar pentru ca nu prea poate framanta , o doare foarte tare mana . Au iesit bune , dar parca nu la fel de bune precum cele ale bunici .

 

INGREDIENTE

  • Pt aluat
  • 1 kg faina
  • 10 gr drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • zeama din jumate de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • -250 ml lapte
  • un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 750 gr branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 200 gr zahar pudra (sau mai mult )
  • 1-2 linguri de gris
  • stafide (optional)
  • coaja de lamaie
  • esenta rom
  • Extra :
  • 1ou
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzoici:

Faina o cernem si o asezam intr-un vas .

Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam . Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute.

In faina cernuta facem o groapa in mijloc , razuim coaja de la lamaie, stoarcem si zeama , punem galbenusurile, uleiul si le amestecam acolo , aducand putina  faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam cu mainile sau se poate framanta cu robotul .  In functie de faina e care o folositi, se poate sa mai trebuiasca adaugata apa . Trebuie sa aveti un aluat ca de cozonac ,nelipicios si pufos.

Framantam cam 15 minute , acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca si sa creasca cam o jumate de ora , la loc caldut .

Pana atunci pregatim umplutura : branza de vaci o zdrobim cu furculita sau cu mixerul, adaugam ouale , zaharul , coaja de lamaie, esenta de rom si amestecam bine . Gustati sa vedeti daca mai trebuie zahar. Daca branza este moale adaugati 1-2 linguri de gris .Daca doriti puteti adauga 50 gr stafide inmuiate in esenta de rom .  

Pregatim o tava si incalzim cuptorul .

Scoatem aluatul din vas pe masa de lucru presarata cu faina . Intindem o foaie nu foarte subtire (cam 0.5cm grosime) , taiem patratele 10x10 (nu are nimic daca mai sunt si colturi , oricum le vom putea strange) . Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de branza  . Strangem colturile , ca si cum am ridica ceva de toate colturile , strangem si sucim . Apasati bine aluatul si aveti grija sa nu ramana nici un pic de branza neacoperita cu aluat . Asezati in tava fiecare bucata cu colturile in jos . 

TIPS-URI

1

se pot face in orice forma doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

anca_rm 1

05.08.2014, 13:53

dau Cleme si la pachet

Rocsi 1

05.08.2014, 20:58

Cat de bune pot fi!

Panacris 1

13.08.2014, 16:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branzoici