Desert prajitura cu ciocolata alba

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Mar 2017 | 3040 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Julie, am zis sa incerc si aceasta varianta. Eu am injumatatit cantitatile si am ales sa pun compozitia in forma de briose.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte caldut
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 113 g faina
  • 125 g unt 82% grasime
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata alba:

Topim ciocolata cu untul si le lasam sa ajunga la temperatura camerei. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si apoi adaugam zaharul valinilat. Galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul, apoi adaugam ciocolata si untul topite, mixam din nou, adaugam faina si laptele caldut, iar la final incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente, de jos in sus. In tava pentru briose, asezam hartiutele de briose si punem compozitia, sa nu fie foarte pline. Tava este de 12 briose, restul compozitiei le-am pus in forme de silicon mai maricele. Se da tava la cuptorul preincalzit, mai intai la foc iute, apoi mai mic, cca. 1 ora. Se lasa la racit apoi se pudreaza cu zahar. Cred ca merg mancate si cu frisca deasupra, n-am avut, dar data viitoare asa fac....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava