Mini tarte

de cccris in Prajituri, 5 Feb 2010 | 5927 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 300 g faina
  • 100g unt moale
  • 3 linguri ulei
  • 1 galbenus de ou
  • aproximativ 3 linguri de apa

Crema tarta:

  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 50g zahar
  • 25 g faina
  • 300ml lapte
  • esenta de vanilie
  • gelatina
  • fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte:

Blat de tarta:  Amesteci toate ingredientele intr-un castron, le framinti bine cu mina sau cu robotul. Daca e prea sfarimicioasa coca, eu mai pun apa, cite o lingura, framint si mai pun apa, daca mai trebuie, pina ajung la o coca legata.
      Am facut bilute de coca cam de 4cm diametru pe care le-am intins cit sa-mi incapa in formele de briose (am o tava clasica de teflon pt 12 briose). Nu am uns formele cu nimic ca se desprind foarte usor cind sint gata si ramine tava curata pt urmatoarea serie. E bine sa faci foile mai subtiri ca se mai umfla in cuptor, dar asta depinde de gusturi, trebuie deci sa incerci.

Crema pt tarte:    Se freaca zaharul cu oul intreg si cu galbenusul pina cind devin o spuma de un galben pal (asa e reteta, dar eu nu ma agit mereu asa de tare sa frec pina ma plictisesc). Adaugati treptat faina, amestecati, apoi se pune laptele. Se fierbe compozitia 3-4 min amestecind continuu. Adaugati vanilia, amestecati, luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca. Cind s-a racit amestecati cu mixerul sau telul pina la omogenizare si turnati in tarta.      

 Compozitia asta ajunge cam pt 8-10 tarte, depinde cint de pline vreti sa fie.      

Se adauga fructe dupe dorinta, se face o compozitie de gelatina la plic, se toarna peste fructe cit sa le acopere bine (in felul asta rezista fructele frumoase mai mult timp). Se pun tartele la frigider, teoretic, dar pentru pofticiosi nu e nevoie, pot fi mincate imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarlota