Blat de tarta:
Crema tarta:
Blat de tarta: Amesteci toate ingredientele intr-un castron, le framinti bine cu mina sau cu robotul. Daca e prea sfarimicioasa coca, eu mai pun apa, cite o lingura, framint si mai pun apa, daca mai trebuie, pina ajung la o coca legata.
Am facut bilute de coca cam de 4cm diametru pe care le-am intins cit sa-mi incapa in formele de briose (am o tava clasica de teflon pt 12 briose). Nu am uns formele cu nimic ca se desprind foarte usor cind sint gata si ramine tava curata pt urmatoarea serie. E bine sa faci foile mai subtiri ca se mai umfla in cuptor, dar asta depinde de gusturi, trebuie deci sa incerci.
Crema pt tarte: Se freaca zaharul cu oul intreg si cu galbenusul pina cind devin o spuma de un galben pal (asa e reteta, dar eu nu ma agit mereu asa de tare sa frec pina ma plictisesc). Adaugati treptat faina, amestecati, apoi se pune laptele. Se fierbe compozitia 3-4 min amestecind continuu. Adaugati vanilia, amestecati, luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca. Cind s-a racit amestecati cu mixerul sau telul pina la omogenizare si turnati in tarta.
Compozitia asta ajunge cam pt 8-10 tarte, depinde cint de pline vreti sa fie.
Se adauga fructe dupe dorinta, se face o compozitie de gelatina la plic, se toarna peste fructe cit sa le acopere bine (in felul asta rezista fructele frumoase mai mult timp). Se pun tartele la frigider, teoretic, dar pentru pofticiosi nu e nevoie, pot fi mincate imediat.