Desert prajitura Alba ca Zapada

de lucy2002 in Prajituri, 3 Feb 2020 | 5955 vizualizari

 

Prajitura copilariei! :X
 

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • un praf de sare
  • 500-550 gr faina alba (cat cuprinde)
  • Crema:
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 200 gr unt cu 82% grasime
  • sucul de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie
  • un praf de sare
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca Zapada:

FOI

In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, iar la final faina. Mixam pana incorporam faina si obtinem o coca nelipicioasa potrivit de tare. Lasam coca sa se odihneasca 30-40 minute, dupa care o impartim in patru parti. Luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului o intindem cat mai subtire pe dosul tavii. Intepam foaia cu frurculita din loc in loc si introducem tava in cuptorul preincalzit la o temperatura de 160C pentru 10-12 minute. Folosim acelasi procedeu la toate foile.

CREMA

Intr-o cratita amestecam faina, amidonul, zaharul si praful de sare cu putin lapte pana pentru a evita cocoloasele si o punem pe foc. Adaugam si restul de lapte si cu ajutorul unui tel para amestecam continu pana se ingroasa crema, mai lasam 3-4 minute si oprim focul. Adaugam coaja si zeama de lamaie si omogenizam. Dupa ce crema a ajuns la temperatura camerei, adaugam untul taiat cubulete si mixam bine pana la omogenizare.

ASAMBLARE

Impartim crema in trei parti egale.

Luam prima foaie si o punem in tava, punem crema pe ea si o intindem uniform, revenim cu cealalta foaie si cu crema si tot asa si cu celelate foi. Peste prajitura punem o folie alimentara si o greutate pe ea un tocator si dam prajitura la rece pana a doua zi.

A doua zi o portionam si o presaram cu zahar pudra vanilat.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

lucy2002 1

04.02.2020, 20:24

Mulțumesc Dantes!

Rocsi 1

05.02.2020, 19:51

Este una din prajiturile mele preferate si as servi oricand cateva bucati!

lucy2002 1

06.02.2020, 20:20

Mulțumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crostoli