Desert prajitura alba

de Corinuta in Prajituri, 26 Sep 2010 | 63057 vizualizari

 

Tot dupa o reteta de-a mamei.....

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita amoniac
  • 2-3 linguri lapte rece

Crema:

  • 400 ml lapte 
  • 4 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura alba:

Foi: Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta. Se imparte aluatul in trei si se intind pe rand, trei foi care se coc pe fundul tavii de aragaz. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 8-10 minute, pana se auresc usor. Se scot cu grija si se lasa la racit.

Crema: Se amesteca faina cu laptele si zaharul vanilat si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga crema si se amesteca bine.

Se umplu foile cu crema, se dau la frigider cateva ore, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu branza dulce si gem de caise cu nuca