Gogosi sau pancove

de danakarin in Prajituri, 12 Feb 2013 | 12245 vizualizari

 

Azi e ultima zi a carnavalului, Faschingdienstag! In afara de distractie, muzica, dans si costumatie despre care va voi povesti imeditat, toata lumea mananca, in mod traditional gogosi- Karpfen ! Am facut si eu, si, indiferent cum le numim, pancove sau Krafle ca in Banat, se topesc in gura !

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g de zahar
  • 100 g de unt
  • un pachet de drojdie uscatasau 30 g de drojdie proaspata
  • 500 g de faina
  • un pachet de zahar vanilat
  • 1 lingura de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 galbenuse
  • 150 g de gem de caise de preferinta, eu am avut gem de fructe de padure
  • 3/4 l de ulei pentru prajit
  • zahar praf
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi sau pancove:

Amestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu restul de zahar, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie, romul si in final, din toate componentele, framantam un aluat nu prea tare. Lasam aluatul 12 ore in frigider, spune cartea. Sau 1 ora la crescut in loc caldut, dar atunci, pentru a evita bulele prea mari de aer, aluatul trebuie framantat de 2 ori intre timp.
In cazul in care aveti o masina de de facut paine, cum am eu, puneti toate ingredientele in masina de paine, incepand cu cele lichide si porniti progranul de aluat. O masina din aceata, pentru cei dintre voi care fac des prajituri din aluaturi crescute, este aur la casa omului !
Am impartit aluatul in doua, intins apoi o foaie , precum vedeti, am pus la intervala egale cate o lingurita de gem, am intis a doua foaie peste prima, am lipit aluatul la colturi prin apasare, si cu un pahar, in lipsa de forma de metal, am taiat pancovele. Marimea o alegeti voi, cam in jur de 8 cm diametru, ale mele au fost mai micute.
Prin apasare, cele doua straturi se lipesc intrre ele. Le-am lasat sa creasca si le-am prajit in ulei fierbinte. In prima faza, acoperim cu un capac tigaia pentru 2 minute. Astfel vor creste frumos, si vor primi acel inel deschis la culoare la mijloc. Apoi le intoarcem pe calalata parte si le prajim pina au o culoare frumoasa aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi sau pancove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

13.02.2013, 13:16

danakarin 1

13.02.2013, 21:26

Criss

babi5 1

18.11.2013, 17:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu miere cu nuci si dulceata de mure