Gogosi sau pancove

de danakarin in Prajituri, 12 Feb 2013 | 12089 vizualizari

 

Azi e ultima zi a carnavalului, Faschingdienstag! In afara de distractie, muzica, dans si costumatie despre care va voi povesti imeditat, toata lumea mananca, in mod traditional gogosi- Karpfen ! Am facut si eu, si, indiferent cum le numim, pancove sau Krafle ca in Banat, se topesc in gura !

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g de zahar
  • 100 g de unt
  • un pachet de drojdie uscatasau 30 g de drojdie proaspata
  • 500 g de faina
  • un pachet de zahar vanilat
  • 1 lingura de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 galbenuse
  • 150 g de gem de caise de preferinta, eu am avut gem de fructe de padure
  • 3/4 l de ulei pentru prajit
  • zahar praf
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi sau pancove:

Amestecam o parte din laptele caldut cu drojdia proaspata si cu o lingurita de zahar. Topim untul in restul de lapte, batem ouale si le adaugam la aceasta compozitie. Separat amestecam faina cu restul de zahar, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie, romul si in final, din toate componentele, framantam un aluat nu prea tare. Lasam aluatul 12 ore in frigider, spune cartea. Sau 1 ora la crescut in loc caldut, dar atunci, pentru a evita bulele prea mari de aer, aluatul trebuie framantat de 2 ori intre timp.
In cazul in care aveti o masina de de facut paine, cum am eu, puneti toate ingredientele in masina de paine, incepand cu cele lichide si porniti progranul de aluat. O masina din aceata, pentru cei dintre voi care fac des prajituri din aluaturi crescute, este aur la casa omului !
Am impartit aluatul in doua, intins apoi o foaie , precum vedeti, am pus la intervala egale cate o lingurita de gem, am intis a doua foaie peste prima, am lipit aluatul la colturi prin apasare, si cu un pahar, in lipsa de forma de metal, am taiat pancovele. Marimea o alegeti voi, cam in jur de 8 cm diametru, ale mele au fost mai micute.
Prin apasare, cele doua straturi se lipesc intrre ele. Le-am lasat sa creasca si le-am prajit in ulei fierbinte. In prima faza, acoperim cu un capac tigaia pentru 2 minute. Astfel vor creste frumos, si vor primi acel inel deschis la culoare la mijloc. Apoi le intoarcem pe calalata parte si le prajim pina au o culoare frumoasa aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi sau pancove" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Omiduta