Rulada cu gem de prune si nuci

de Alinutza80 in Prajituri, 21 Mar 2012 | 5582 vizualizari

 

Ceva rapid si delicios

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 borcan gem de prune
  • 1 cana nuci maruntite
  • pentru ornat ciocolata sau zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune si nuci:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se dizolva zaharul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zahar pana se omogenizeaza bine .Se adauga praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom si zaharul vanilat si se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul prancalzit la foc potrivit pana se coace. Se face testul cu scobitoarea.

Se pune un prosop umed pe masa si peste el se pune blatul cald, se ruleaza cu ajutorul prosopului si se lasa la racit. Dupa ce blatul s-a racit se desface si se unge cu gemul de prune peste care se pune nuca. Se ruleaza si se orneaza dupa gust cu ciocolata sau cu zahar pudra.

Eu am facut 2 si le-am ornat una cu ciocolata si una cu zahar pudra. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu frisca, gem de capsuni si confetti