Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois

de Catalina L in Dulciuri, 23 Ian 2021 | 1676 vizualizari

 

Placinta numita "la galette des rois" este o placinta foarte populara in Franta cu ocazia Epifaniei ce se sarbatoreste pe 6 ianuarie. Este pregatita si servita toata luna ianuarie.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/01/placinta-cu-migdale-mere-si-crema-de.html

 

INGREDIENTE

  • 2 aluaturi de foietaj
  • 1 ou +1 albus
  • 40 gr de zahar
  • 100 gr de pudra de migdale
  • 100 gr de crema de castane dulce
  • 50 gr de unt moale
  • 1 galbenus + 1 lingurita lapte rece
  • 1 figurina + 1 coroana
  • 2 castane confiate
  • 2 mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois:

Incaziti cuptorul la 180°C. Taiati aluaturile in 2 cercuri mari. Cu resturile am facut 6 cercuri mici. Frecati untul cu zaharul, adaugati oul si albusul  treptat si apoi migdalele macinate. Amestecati bine si incorporati crema de castane. Punem pe o placa tapisata cu hartie de copt un aluat. Depuneti crema in mijloc. Cu un penson ungem marginile aluatului cu oul batut cu laptele sau cu apa . Curatam merele si le taiem bucatele. Ascundem figurina in crema si presaram deasupra o castana confiata taiata bucatele si merele taiate. Acoperim totul cu cea de-a doua foaie. Sudam marginile. Ungem foaia de deasupra cu galbenusul bătut şi amestecat cu 1 lingura de lapte rece.
Decorati cu un cutit . Intepati cu o scobitoare sau faceti o gaura mica in mijloc.
Se coace in cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-40 de minute. Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu migdale, mere si crema de castane / Galette des rois" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galette des rois(varianta mea)