Pentru blat, se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, apa, ulei si se bat cu mixerul, albusurile se bat spuma tare, peste galbenusurile batute se adauga faina amestecata cu praful de copt, cacaua si albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu hartie de copt , pana trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua. Ideal e sa se faca doua blaturi subtiri, pentru ca la taiere nu ies drepte si egale. Mie mi-au iesit destul de aiurea. Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar, esenta de rom.
Crema se prepara inaintea blatului, pentru ca trebuie sa stea minim 2 ore la frigider pentru a se bate bine. Eu am lasat-o cred vreo 4 ore.
Ciocolata rupta bucatele impreuna cu nessul se amesteca cu frisca si se pune pe baie de aburi, pana se topeste ciocolata. Se pune in frigider minim 2 ore, dupa care se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. peste jumatate din blat se pune intreaga cantitate de crema, se acopera cu celalalt blat si din nou se pune in frigider.
Intre timp am pregatit glazura. Intr-un vas termorezistent am pus 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati. Se pune in cuptorul cu microunde aprox.1 minut, timp in care se topeste. Se scoate, de adauga 2 linguri lapte si se amesteca bine. Rezulta o glazura cremoasa care se intinde usor peste prajitura. Si pentru ca aveam o ciocolata alba care statea de ceva timp in frigider, am topit-o, am pus-o intr-o punga careia i-am taiat coltul si m-am apucat sa trasez linii la intamplare.