Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone

de oanapl in Prajituri, 1 Iun 2017 | 3972 vizualizari

 

Va invit la o prajiturica delicioasa cu caise si rubarba

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 100 g ciocolata neagra
  • 120 g unt
  • 100 g zahar macinat
  • 100 g faina
  • 1 praf sare
  • crema de branza:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 caise
  • 1 tija rubarba
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone:

Intr-o oala cu fundul gros, pui untul, ciocolata rupta bucatele si zaharul macinat. Pui oala la foc mic si lasi sa se topeasca ingredientele. Cand amestecul e omogen, opresti focul. Dupa ce s-a racorit, adaugi galbenusurile, cate unul pe rand, si amesteci bine. Adaugi faina peste crema de ciocolata, amestecand usor.
Albusurile le mixezi bine cu un praf de sare, pana cand se transforma intr-o bezea lucioasa. Incorporezi albusurile in compozitia de ciocolata, cu miscari de jos in sus.

Caisele le speli si le tai cubulete. Rubarba o speli, o cureti si le tai felii groase de 1 cm. Jumatate din fructe le adaugi peste crema de ciocolata si amesteci usor.

Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand 3 linguri din compozitie. Eu am folosit o tava de silicon pe care am uns-o cu unt.

Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc. Adaugi restul de crema de ciocolata din loc in loc. Cu ajutorul unei furculite, marmorezi usor compozitia.
Fructele ramase le pui peste crema de branza ,din loc in loc.
Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 35-40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava. Dupa aproximativ 2 ore, o poti felia.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu caise, rubarba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune