Tarta cu fructe proaspete

de RuxyRux in Prajituri, 15 Noi 2010 | 7048 vizualizari

 

O alta tarta delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 140 gr pesmet
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita praf copt
  • o nuca de unt
  • esenta de rom
  • un praf sare
  • fructe proaspete  
  • scortisoara  
  • Crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar( sau 200 gr daca vrem mai dulce)
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • vanilie 3 esente( 1 esenta si 2 pliculete)    
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe proaspete:

Amestecati la mixer galbenusurile cu zaharul cu sarea si vanilia. Adaugati pesmetul, praful de copt romul si scortisoara. Separat mixati spuma albusurile cu putin zahar si incorporati-le in compozitie. Asezati compozitia intr-o forma de tarta si coaceti 25 de minute la 180 grade. Lasati la racit apoi asezati deasupra crema de vanilie:

Crema: punem laptele pe foc, turnam esentele de vanilie. punem la mixer ouale cu zaharul si amidonul, faina si apoi turnam peste laptele fierbinte in fir subtire. Amestecam permanent pana se ingroasa si dupa aceea inca zece minute. O dam la rece.

Punem crema peste blat, adaugam fructele, ornam cum ne place,  Lasam la rece o perioada de cateva ore.

Si pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica umplute cu crema Panacris