Desert minciunele, uscatele sau scovergi

de Constelatialeu in Dulciuri, 20 Feb 2022 | 4933 vizualizari

 

Eu le stiu de scovergi, in unele parti scovergile arata altfel, pana la urma ''cate bordee....atatea denumiri''. In fine, trec peste partea asta, m-au bantuit toata noaptea, habar nu am de ce, bine ca nu-s insarcinata...cu sarcini de partid, cine stie ce legi scoateam la imprimanta. Nu le-am scos la imprimanta, le-am prajit in tigaie, n-ai ce sa le faci poftelor, nu te poti pune contra lor, sigur nu castigi nimic. Nu-mi mai aminteam reteta dupa care ne facea mamaia cand eram mici, asa ca am dat cautare pe ''gogu'' m-am oprit la reteta Jamilei pentru ca aveam o smantana numai buna de scovergi.

 

INGREDIENTE

  • 200 g smantana cu 35% grasime
  • 50 ml lapte dulce cu 3,5 % grasime
  • 3 oua medii
  • 70 g zahar tos
  • cca 10 g sare
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • cca 550-600 g faina superioara de grau cu 000, eu am avut Baneasa
  • Pentru pudrat
  • zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minciunele, uscatele sau scovergi:

Mi-am pregatit ingredientele, le-am lasat cca 30 min la temperatura camerei. Intr-un castron am pus smantana, laptele si sarea si am amestecat bine, apoi am incorporat ouale, zaharul si esentele. La final am adaugat faina, n-am pus-o pe toata, am pus 500 g apoi am mai adaugat cca 50 g, atat a fost nevoie. Am framantat aluatul cca 15 min, apoi l-am lasat sa se odihneasca 30 min. Dupa 30 min am intins o foaie subtire, am taiat fasii pe lungime si pe latime si am format scovergile, asa cum se vede si in fotografii. Am incins tigaia wok, am pus uleiul si apoi am prajit scovergile in uleiul incins. Am scos scovergile pe un servet sa se absoarbe surplusul de ulei, o paret le-am tavailt prin zahar pudra, iar altele le-am lasat nepudrate pentru cei care sunt in razboi cu zaharul. Delicioase, atat le trebuia sa nu fie la cat m-au bantuit toata noaptea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minciunele, uscatele sau scovergi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu crema de vanilie cu cocos